Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO

Uvedena besplatna aplikacija za vođenje računa paušalnih obrtnika

1/2
Foto: Michael Kappeler/REUTERS/PIXSELL
Aplikacija je dostupna na stranici Centra za poduzetništvo ili putem linka Prijava (centar-zapoduzetnistvo.hr)

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije kreirao je besplatnu aplikaciju PaushApp, namijenjenu svim obrtnicima paušalistima koji žele na pregledan i jednostavan način samostalno voditi poslovne knjige. Budući da paušalisti imaju jednostavne knjigovodstvene obveze, često se odlučuju za tu opciju, doznajemo u županijskom Centru za poduzetništvo.

Predstavljen projekt FIRESPILL Gradit će se Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite

Napominju da pretrpan raspored i mnogo poslovnih aktivnosti dovodi do toga da im je čak i takvo jednostavno vođenje knjiga preveliko opterećenje. Aplikacija je osmišljena s ciljem da olakša obrtnicima proces izdavanja računa te izvršavanje obaveza prema državnim institucijama kao i vođenje knjige prometa i podnošenje PO-SD obrasca. Aplikacija je dostupna na stranici Centra za poduzetništvo ili putem linka Prijava (centar-za-poduzetnistvo.hr).

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Prije registracije, moguće je pristupiti i demo verziji, a pristupni podaci nalaze se na početnoj stranici aplikacije. Uz PaushApp, na stranicama Centra za poduzetništvo dostupan je i kalkulator za izračun plaće. Izrada aplikacija sufinancirana je sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Centar za poduzetništvo poziva sve obrtnike paušaliste da testiraju aplikaciju te da se jave u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili potrebe za podrškom tijekom prilagodbe na rad s aplikacijom PaushApp.