Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 274 pregleda
Međimurje

Uvode se dežurstva stomatologa nedjeljom i blagdanima

Uvode se dežurstva stomatologa u Međimurju
Foto: Međimurska županija
Ovo je pilot projekt, da vidimo kako će dežurstvo raditi i funkcionirati, hoće li imati svoju svrhu, a naravno da ćemo nakon izgradnje nove zgrade Doma zdravlja razmišljati o preseljenju te ambulante u Čakovec, istaknuo je župan Matija Posavec

Od 1. listopada u Međimurskoj županiji uvode se dežurstva stomatologa, pa građani koje nedjeljom ili tijekom blagdana zaboli zub, neće više morati trpjeti ili odlaziti u susjedni Varaždin.

Međimurska županija je u suradnji s Domom zdravlja uvodi posebna dežurstva u Nedelišću, u Ulici Maršala Tita 1, a u nedjelju će raditi od 8 do 20 sati. Županija će za to iz proračuna godišnje izdvojiti oko 150.000 kuna. Dom zdravlja je izradio raspored rada liječnika i medicinskih sestara do kraja godine. Ravnatelj Branko Vrčić kaže da osim Međimurske županije, velikih kliničkih centara i Varaždina nitko nema taj nadstandard zdravstvenih usluga. U slučaju da će biti potreban operativni zahvat, dežurni će stomatolog pacijenta uputiti u Županijsku bolnicu Čakovec.

- Ovo je pilot projekt, da vidimo kako će dežurstvo raditi i funkcionirati, hoće li imati svoju svrhu, a naravno da ćemo nakon izgradnje nove zgrade Doma zdravlja razmišljati o preseljenju te ambulante u Čakovec - istaknuo je župan Matija Posavec i najavio da se razmišlja i o uvođenju pedijatrijskog dežurstva u okviru Doma zdravlja Čakovec, dakle na razini primarne zdravstvene zaštite, čime bi se i rasteretio bolnički pedijatrijski odjel.