Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
SVEČANO U CERNIKU

Uz Dan općine otvoren obnovljeni Društveni dom

Foto: bpz.hr
DOm su otvorili župan dr. sc. Danijel Marušić, načelnik Vitomir Žakić i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić

Bogat je bio ovogodišnji program obilježavanja Dana općine Cernik. U sklopu svečanosti položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središtu mjesta.

Program je nastavljen završnom konferencijom i otvaranjem suvremeno uređenog, gotovo 7 milijuna kuna vrijednog Društvenoga doma u Cerniku koji je obnovljen sredstvima Europske unije.

Brodsko-posavski župan dr.sc. Danijel Marušić, načelnik Općine Vitomir Žakić i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić otvorili su obnovljeni Društveni dom  u Cerniku, koji će ubuduće biti primjereno mjesto za okupljanje brojnih udruga i umirovljenika te za rad Turističke zajednice.

Na prigodnom otvaranju Franjevačkog trga i pripadajućeg parkirališta uz crkvu sv. Petra i Pavla, županu Danijelu Maršiću i načelniku Vitomiru Žakiću pridružio se gvardijan franjevačkog samostana u Cerniku fra. Vjenceslav Janjić. Uzvanici su obišli franjevački samostan i Biblijsko-arheološki muzej gdje je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su, među ostalim, uručena priznanja i nagrade općine zaslužnim pojedincima.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg obilježavanja bilo je uprizorenje srednjovjekovnog života starih Cerničana kod Kulmerova dvorca, u kojem su sudjelovali Vitezovi zelingradski iz sv. Ivana Zeline i Vitezovi zlatnog kaleža iz Stubice.

Svečanosti obilježavanja Dana općine Cernik nazočili su i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek te državni tajnik Dragan Jelić.