Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
JAVNI POZIV PODUZETNICIMA KOJI SU OSTVARILI PRAVO NA HAMAG BICRO COVID-19 ZAJAM

Uz pomoć Županije, kamata nula posto

Foto: Kristijan Toplak
Važan nam je opstanak svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, svakog radnog mjesta, ističe župan Andrović

Župan Igor Andrović raspisao je Javni poziv za subvenciju kamate svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO COVID-19 zajam za obrtna sredstva u 2021. Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25 posto za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva u cijelom periodu otplate kredita, pa će kamata na kredite malim i srednjim poduzetnicima s područja županije iznositi nula posto.

U Županijskoj skupštini usvojen Master plan funkcionalne regije Istočna Hrvatska Plan za učinkovit i održiv prometni sustav na razini pet županija

– Važan nam je opstanak svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, svakog radnog mjesta, i zato ove godine nastavljamo s potporom s kojom smo startali lani – istaknuo je župan Andrović.

Virovitičko-podravska županija poziva sve mikro, male i srednje poduzetnike s tog područja koji se bave djelatnostima pogođenima pandemijom te su zatvoreni Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog, u 2020. ostvarili su pad prihoda od 60 posto i više u odnosu na 2019. godinu, te su prethodno ostvarili pravo na korištenje HAMAG BICRO COVID-19 zajma za obrtna sredstva u 2021. godini, da se jave kako bi ostvarili pravo na subvenciju kamate za navedeni kredit.

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu gospodarstvo i poljoprivredu, a treba priložiti dokaze o ispunjavanju uvjeta za prijavu na Javni poziv na propisanom obrascu koji je dostupan na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz. hr. Javni poziv otvoren je do 31. prosinca.