Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SREDNJA ŠKOLA U DONJEM MIHOLJCU

Uz školsku zgradu gradi se i sportska dvorana

Foto: Osječko-baranjska županija
Gradnja zgrade Srednje škole Donji Miholjac u punom je jeku, a rok za dovršetak radova je do 21. ožujka 2022.

Gradnja zgrade Srednje škole Donji Miholjac u punom je jeku. Radovi su započeli prošle godine, a rok izvođenja im je 650 dana, odnosno do 21. ožujka 2022. godine. Sukladno planiranoj dinamici, a nakon završetka građevinskih radova i potom opremanja
objekta, planirani početak nastave u novoj školi trebao bi biti početkom školske godine 2022/2023.

– Srednja škola Donji Miholjac jedan je od kapitalnih projekata Osječko-baranjske županije. Gradnja izvrsno napreduje, u tijeku su i unutarnji i vanjski radovi, a uz zgradu škole počela je i gradnja dvodijelne nastavno-sportske dvorane, kao i drugih vanjskih sadržaja koji će uz moderno opremljene učionice doprinijeti kvalitetnijoj nastavi i boravku učenika u školi – ističe župan Ivan Anušić.

Ukupna vrijednost investicije je 50.426.896 kuna, a 80 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok po 10 posto izdvajaju Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac.

Novi objekt Srednje škole Donji Miholjac ima neto površinu 4619 metara četvornih, što će omogućiti uređenje i opremanje primjerenog broja učionica i kabineta. Nova školska zgrada imat će dva kraka s po dvije etaže (prizemlje i kat, neto površine 3484 kvadrata).

Dvodijelna nastavno-sportska dvorana s pratećim sadržajima bit će na neto površini od 1134 metara četvornih, a s vanjskim sportskim terenima, parkiralištem i pješačkim stazama ukupno će biti uređena površina od 8379 kvadrata.