Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Početna konferencija projekta EPIcentar Sequoia Slatina

Uz zaštićeni mamutovac bit će i hostel s 32 ležaja i restoran

Slatina
1/3
Foto: Mihaela Feldi
Projekt vrijedi 20,75 milijuna kuna, a bespovratnih je 16 milijuna

Mamutovac koji se nalazi u samom središtu Slatine jedini je zaštićeni primjerak te vrste u Hrvatskoj, među najstarijima je u Europi, a zaštićen je kao spomenik prirode još od 1967. godine i uvršten je u Upisnik zaštićenih prirodnih vrijednosti Republike Hrvatske. Revitalizacijom zaštićene prirodne baštine, njezinom zaštitom i uvođenjem mjera očuvanja, povećat će se atraktivnost područja i valorizirati prirodna baština te će se stvoriti preduvjet za razvoj kontinentalnog turizma. Cilj je to i Projekta EPIcentar Sequoia Slatina, za koji će se početna konferencija održati u utorak.

Slatina Obišli radove Radovi na cesti do Golenića teku po planu

Škola u prirodi

Bit će uređen hostel kapaciteta 32 ležaja, potom vidikovac odnosno promatračnica, suvenirnica i restoran. Izradit će se i programi edukacija za škole u prirodi i ostale posjetitelje, koji će tako naučiti više o prirodnoj baštini. Taj je projekt Grad Slatina prijavio na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Promicanje održivog razvoja prirodne baštine”.

Foto: Mihaela Feldi

Ukupna mu je vrijednost 20,75 milijuna kuna, od kojih su 16,45 milijuna bespovratna sredstva. Prijavom na Javni poziv za sufinanciranje projekata Europske unije pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je dodatnih 3,25 milijuna kuna pa će Grad Slatina sudjelovati u projektu s 1,038.077 kuna vlastitih sredstava.

Poduzetnički inkubator u Slatini Potpisan ugovor za Poduzetnički inkubator u Slatini Za nove i mlade slatinske poduzetnike 11 novih ureda

Partneri Grada Slatine u projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine. Provodi se od 1. siječnja 2017. godine do 1. siječnja 2020. godine.

Foto: Mihaela Feldi

Visoka 63 metra

Početna konferencija će se održati 4. prosinca u Hrvatskom domu s početkom u 13 sati, gdje će nakon uvodnih riječi gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i zamjenice predsjednika slatinskog Gradskog vijeća Martine Tepeš projektne aktivnosti predstaviti pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ-a Tatjana Arnold Sabo i direktorica Turističke zajednice Slatine Vanja Lazić.

Sekvoja je zasađena usred grada davne 1807. godine, u vrijeme kneza Schaumburga Lippea. Visoka je 63 metra, a opseg joj je 5,9 metara.

Rendgen u Slatini Uređaj od 1,550.000 kn Takvog nema od Zagreba do Osijeka: U Dom zdravlja u Slatini stigao novi rendgen Župan Andrović i direktor Domogradnje Gregorić potpisali su ugovor za poduzetnički inkubator u Orahovici Počinje gradnja poduzetničkih inkubatora u Orahovici i Pitomači Tri inkubatora - snažan vjetar u leđa za 47 poduzetnika