U sklopu projekta Taste Šibenik–Knin County u restoranu Atrium na Lozovcu održani su drugi Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije. Službeni dio programa otvorio je župan Goran Pauk koji je predstavio projekt i njegovu važnost u povezivanju ugostitelja Dalmacije s lokalnim proizvođačima, izvijestili su nas iz Šibensko-kninske županije.
– Ovaj projekt pokrenut je 2018. godine, a cilj mu je bio povezivanje vinara s proizvođačima drugih vrhunskih poljoprivrednih gastroproizvoda te u konačnici pozicioniranje Šibensko-kninske županije na globalnoj eno-gastrokarti. Riječ je o normalnom slijedu događaja, budući da Šibensko-kninska županija već godinama ulaže u vinogradarsku i vinsku proizvodnju i podržave svoje poljoprivredne proizvođače – kazao je župan Goran Pauk i svim izlagačima poželio puno uspjeha u radu.
Na drugim Eno-gastro susretima okupljenim dalmatinskim ugostiteljima i hotelijerima, osim vinara, predstavili su se i proizvođači hrane i ruralnih proizvoda iz cijele županije, od pčelara i proizvođača suhomesnatih delicija, ribe i školjaka te vrhunskih proizvoda od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka do craft pivara.
Tema ovogodišnjih susreta je povratak tradiciji i autentičnim dalmatinskim okusima, a direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić predstavila je bogatstvo gastronomske baštine naše županije od otoka Murtera, preko Šibenika, Skradina do Drniša, kao i nove projekte u domeni turizma, kojima je cilj svakog posjetitelja povezati sa zanimljivim ruralnim domaćinstvima.
Po završetku prezentacije na temu „Što more skriva“, koju su održali ribar Ante Skelin i školjkar Frane Kalauz, održan je interaktivni dio programa te gurmanski izazov.
Na ovogodišnjim Eno-gastro susretima predstavilo se tridesetak proizvođača, s ciljem jačanja zajedničkih napora u predstavljanju autentičnih dalmatinskih iskustava u čaši i na tanjuru, izvijestili su nas iz Šibensko-kninske županije.