Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Od sada će u Papuku moći sami rješavati javnu rasvjetu

Vatrogasci donirali kamion ljestve

Foto: radioorahovica.com
Kamion ljestve stare su 42 godine, ali u odličnom stanju

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica Robert Orina predao je ključeve kamiona ljestvi direktoru Komunalnog poduzeća Papuk Orahovica Zdravku Dijakoviću. Tako je ispunio obećanje dano nakon preuzimanja kamiona ljestvi koji je prošle godine stigao u Orahovicu iz Austrije. Vozilo je staro 42 godine, ali u odličnom stanju, piše radioorahovica.com.

TUŽNA OBLJETNICA Vijenci i svijeće za Pavu Vukelića Paju

Pohvala vatrogascima

– Danas smo završili akciju koju smo obećali kada su nam stigle ljestve iz Austrije. Kamion je u odličnom stanju i nema sumnje da će poduzeću Papuk služiti u svakodnevnom radu. Maksimalna izvučenost ljestava iznosi 30 metara – rekao je prigodom predaje ključeva zapovjednik Orina, koji je dodao kako po ugovoru s Austrijancima s novim ljestvama ne smiju obavljati nikakve druge poslove osim zaštite i spašavanja. Prigodom preuzimanja ključeva, direktor Komunalnog poduzeća Papuk Zdravko Dijaković zahvalio je na vrijednoj i vrlo potrebnoj donaciji.

– Ljestve su nam potrebne jer poduzeće ih nije imalo. Do sada smo ljestve unajmljivali i to je bilo jako skupo. Javna rasvjeta najveći je naš problem i sada ćemo to moći sami rješavati uz minimalne troškove, pogotovo danas kada nemamo proračuna. Zahvaljujem se DVD-u Orahovica na donaciji, a mi ćemo se građanima našeg grada sada odužiti bržim, jednostavnijim i ekspeditivnijim obavljanjem poslova – rekao je direktor Dijaković.

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin rekla je za Radio Orahovicu kako pohvaljuje odluku DVD-a Orahovica: – Vatrogastvo u našem gradu podigli smo na visoku razinu i to se vidi na svakom koraku. Čestitam momcima na odluci da ljestve predaju na korištenje i u vlasništvo komunalnom poduzeću, kojem su one itekako potrebne – rekla je gradonačelnica Petin.

POČAST ŽRTVAMA Dan sjećanja obilježen i u Orahovici

Suradnja s Tirolom

Podsjetimo, DVD Orahovica godinama je muku mučio s autoljestvama jer je vozilo često bilo u kvaru. Zahvaljujući suradnji s vatrogascima iz austrijskog Tirola, ovo je društvo u srpnju dobilo autoljestve.

– Riječ je o iznimno očuvanom vozilu koje je prešlo 33 tisuće kilometara i iza sebe ima 600 radnih sati. Naše dosadašnje vozilo najvjerojatnije ćemo dati na korištenje Komunalnom poduzeću Papuk za njihove potrebe – rekao je tada zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.