Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Važne donacije koje će pomoći u spašavanju života

Vatrogascima četiri vozila i 500.000 kuna vrijedna oprema stigli iz Tirola

1/8
Foto: Kristijan Toplak
Nastavak je ovo odlične suradnje s regijom Tirol. To ne bi bilo tako da naša vatrogasna društva i zajednice nemaju uvjete kakve imaju i samim time prepoznati su kao korisni, marljivi i vrijedni, ističe župan Andrović

Četiri vatrogasna vozila stigla su iz austrijskog Tirola u Virovitičko-podravsku županiju, i to u DVD-ove Četekovac, Turnašica i Bušetina te u VZO Pitomača. Županijskim vatrogascima uručena je i vatrogasna oprema vrijedna 500.000 kuna.

Foto: Kristijan Toplak

Javni natječaj Dodjela potpora sportašima, prijave do četvrtka

Značajna godina

– Ova je godina bila iznimno značajna za nas. Ostvarili smo odličnu suradnju s pokrajinom Tirol, zahvaljujući kojoj smo dobili iznimno važnu vatrogasnu opremu i vozila, nužnu u spašavanju ljudi i imovine. Ovom prigodom smo podijelili i 300 komada kaciga, pet kompleta tehničkog alata za vatrogasne intervencije spašavanja u prometu te zračne jastuke koje se koriste kod podizanja većeg tereta – naglasila je Mateja Fras Venus, zapovjednica vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije. Dodala je da će u budućnosti stići još takvih pošiljki pa će sva vatrogasna društva iz ove županije dobiti potrebnu opremu.

Foto: Kristijan Toplak

– Austrijanci nakon odvoženih 10 do 12 godina, kupuju nova vozila, a ova, stara, ali još uvijek izvrsna, daruju drugima. Ona će nama, zasigurno, služiti u idućih desetak godina – zahvalio je Željko Palković, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ-a.

Energetska obnova Pri kraju radovi na ordinacijama i upravi bolnice

Načelnik općine Pitomača Željko Grgačić kazao je da sljedeće godine trebaju stići još četiri vozila i nova oprema.

– Što su naši vatrogasci spremniji i opremljeniji, to su i naši stanovnici sigurniji – poručio je.

Župan Igor Andrović naglasio je da su Austrijanci iz pokrajine Tirol izabrali ovu županiju jer se tu kvalitetno radi.

– Nastavak je ovo odlične suradnje s regijom Tirol. To ne bi bilo tako da naša vatrogasna društva i vatrogasne zajednice nemaju uvjete kakve imaju i samim time, uz odličan rad s mladima, prepoznati su kao korisni, marljivi i vrijedni, kako u pogledu vatrogastva, tako i za širu zajednicu – rekao je Andrović.

Foto: Kristijan Toplak

Za intervencije na Dravi

A županijska Vatrogasna zajednica bogatija je i za jedan vatrogasni čamac s prikolicom, zahvaljujući Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Vrijedan je 350.000 kuna, a koristit će ga vatrogasci s područja Pitomače za intervencije na Dravi.

Županijskim sredstvima stvoren je sportski hram u središtu Virovitice Pod istim krovom rukometaši, tenisači, košarkaši zajedno na terenu, a ne smetaju jedni drugima