Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županijskim sredstvima stvoren je sportski hram u središtu Virovitice

Pod istim krovom rukometaši, tenisači, košarkaši zajedno na terenu, a ne smetaju jedni drugima

1/12
Foto: Kristijan Toplak
Ovoga tjedna postavit će se i zaštite na stupove, mreže na zidove, blende za tenis, tepih za hodnike do terena, dolaze koševi za košarku, mreža za još jedan badminton

Ovo doista nema nitko u Hrvatskoj. Pod istim krovom u isto vrijeme, a da ne smetaju jedni drugima, na certificiranim terenima s vrhunskom opremom mogu biti i tenisači, i rukometaši, i stolnotenisači, i košarkaši, ali i oni koji vole badminton i karate, svi koji vole sport i bave se njime aktivno ili rekreativno. Županijskim sredstvima stvoren je sportski hram u središtu Virovitice, u multifunkcionalnoj hali Međunarodnog sajma Viroexpo, a uskoro će biti otvorenje. Investicija je to od 623.112 kuna.

Veliki projekt u Čađavici Gradit će se regionalna klaonica

Veća razina sporta

– Nije nam cilj da se hala Viroexpoa koristi samo desetak dana u godini. Ona tako postaje dostupna našim sportašima, građanima i rekreativcima tijekom cijele godine, a pritom se neće ometati održavanje sajma jer se sportske naprave premjeste, postavi se tepih kao i uvijek i sajam se normalno održava. S druge strane, županijski sport dižemo na jednu višu razinu – kazao je župan Igor Andrović, koji zahvaljuje bivšem ministru Tomislavu Tolušiću.

Naime, hala za sajam sagrađena je kroz Vladin “Projekt Slavonija” i novcem Ministarstva poljoprivrede, dok je Županija vlastita sredstva uložila u sportske podove.

Ovoga tjedna postavit će se i zaštite na stupove, mreže na zidove, blende za tenis, tepih za hodnike do terena, dolaze koševi za košarku, mreža za još jedan badminton.

Projekt za učenike koji žele više U centrima izvrsnosti 168 đaka

– Često smo muku mučili s prostorom za treniranje. Do sada smo pola treninga rasklapali i sklapali stolove za igru, a ostalu polovicu bi trenirali. U hali Viroexpoa stolovi su nam postavljeni i samo trebamo igrati – oduševljeni su stolnotenisači. Zadovoljni su i tenisači, koji su godinama zimi igrali pod balonom koji je bio veći gutač plina i od keramičke industrije. Njima su na raspolaganju tri terena, jer u Virovitici se nogomet i rukomet igraju u tri dvorane, dok tenis na ovom području "zgasne" kad krene zima i mraz.

Javni poziv

U hali Viroexpoa sportaše će dočekati ugodan i topao prostor, svlačionice, uglavnom sve je novo. Javni poziv za iskaz interesa za iznajmljivanje sportskih terena objavljen je na stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) i Viroexpoa (www.viroexpo.hr)

Viroexpo Međunarodni sajam Već stižu prijave za Viroexpo 2020. u ožujku