Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sporazum o materijalnim pravima

Veće plaće i otpremnine za zaposlenike gradske uprave i ustanova

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
'Znam da je to još ispod razine Kolektivnog ugovora iz 2009. godine, no više nismo mogli s obzirom na okolnosti u kojima se nalazi gradski proračun', poručio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

Zaposlenici Gradske uprave Kutine i gradskih ustanova, njih dvjestotinjak, ove godine će imati veće plaće. Sporazumom o materijalnim pravima zaposlenika kojeg su s gradonačelnikom Kutine potpisali predstavnici sindikata povećana je osnovica plaća za 1,5% (za 39 kuna) te su povećane i otpremnine s 15.000 na 20.000 kuna. Jamči se i pravo na regres u iznosu od 2.000 kuna te božićnicu od 500 kuna u ovoj godini.

Prezemtacija rada pumpe Hej trans Od velike pomoći vatrogascima Moćne pumpe za borbu protiv poplava stižu u pet gradova

Iako je i za 2016. bila identična povišica osnovice, sindikati su istaknuli kako ovo povećanje i dalje nije doseglo ona prava koje su zaposlenici imali temeljem Kolektivnog ugovora iz 2009. godine, a toga je svjestan i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić (HDZ). 

- Znam da je to još ispod razine Kolektivnog ugovora iz 2009. godine, no više nismo mogli s obzirom na okolnosti u kojima se nalazi gradski proračun. Da bi dosegli 2009. tu osnovicu moramo podići za još tri posto - rekao je Babić naglasivši kako su sadašnje plaće djelatnika sa srednjom stručnom spremom ili NKV 'daleko od osiguranja normalnog standarda života'. 

Pušten u rad vodoopskrbni magistralni cjevovod Petrinja-Lekenik Pušten u rad magistralni cjevovod Konačno dovoljne količine pitke vode za gotovo 7000 stanovnika općine Gaming Novska Inkubator Novska postaje regionalni centar industrije videoigara