Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
PRIJEM KOD zamjenicE GRADONAČELNIKA

Veleposlanica Litve oduševljena Varžadinom

Foto: Grad Varaždin
Tijekom razgovora, veleposlanica Litve izrazila je interes za festivale koji se odvijaju u Varaždinu tijekom godine, poput baroknih večeri i Špancirfesta

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u srijedu je priređeno primanje za NJ. E. Jurate Raguckiene, izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Republike Litve i Republici Hrvatskoj. 

Suradnja Veleposlanica Kine za 1. posjet izabrala Zadarsku županiju

O mogućnostima suradnje s partnerima u toj baltičkoj zemlji s njom je razgovarala Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika. Tijekom razgovora, veleposlanica Litve izrazila je interes za festivale koji se odvijaju u Varaždinu tijekom godine, poput baroknih večeri i Špancirfesta.

Veleposlanstvo Litve ponudilo se i u ostvarivanju gospodarskih veza s hrvatskim partnerima a u tom smislu najavljena je i želja za imenovanjem počasnog konzula Republike Litve u Varaždinu. Veleposlanica Litve otvoreno je izrazila oduševljenje prijemom i otvaranjem mogućnosti suradnje.

Nakon primanja, priključile su se vrlo posjećenoj izložbi i predavanju te projekciji dokumentarnog filma „Baltički put“ u palači Herzer koji govore o važnom događaju 1989. godine. Naime, formiranjem živog lanca držanjem  za ruke u dužini 675 kilometara 2 milijuna građana Litve, Latvije i Estonije izrazili su želju za neovisnošću njihovih zemalja što se i dogodilo u vrlo kratkom vremenu.

“solarna revolucija” Više od 270 kućanstava želi fotonaponske elektrane