Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Suradnja

Veleposlanica Kine za 1. posjet izabrala Zadarsku županiju

Foto: Zadarska županija
Zadar je, primjerice, uz Veneciju jedina luka na Mediteranu uvrštena na Pomorski put svile, što smo prošle godine izborili na Boao forumu na kojem sam sudjelovao, rekao je župan

Veleposlanica NR Kine u RH Nj.E. Xu Erwen boravila je u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji. Župan Božidar Longin na radnom je sastanku upoznao veleposlanicu s osnovnim geografskim obilježjima Zadarske županije, prometnom povezanošću, gospodarstvom i najvažnijim gospodarskim granama te mogućnostima daljnjih ulaganja na našem području s naglaskom na zdravstveni turizam i obnovljive izvore energije.

Za projekte u županiji potpisani ugovori vrijedni 11 milijuna kuna Obnovit će se bolnica Ugljan i škole u Škabrnji i Gračacu

Župan je izrazio zahvalnost jer je veleposlanica za svoj prvi službeni posjet izabrala Zadarsku županiju. Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji, ali i o zanimljivoj izložbi u Muzeju antičkog stakla kojom će se predstaviti tradicija kineskog porculana.

– To je pravi primjer dobre suradnje kojim možemo povezati naše dvije države. Zadar je, primjerice, uz Veneciju jedina luka na Mediteranu uvrštena na Pomorski put svile, što smo prošle godine izborili na Boao forumu na kojem sam sudjelovao – rekao je župan.

Projekt Adri.SmArtFish Ribari ukazali na nelojalnu konkurenciju

– Ovdje sam radi produbljivanja suradnje, a znamo da je napravljen znatan napredak u prošlim godinama, za što je uvelike zaslužan i župan Longin – kazala je veleposlanica Xu Erwen.