Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DAN PLANETA ZEMLJE U MOSLAVINI SLAVIO SE CIJELI TJEDAN

Veliki odziv na prvu javnu “čistku” i biciklijadu

Na području Kutine čistilo se smeće na nekoliko lokacija

U Kutini i Moslavini obilježen je Dan planeta Zemlje. Jedna od lokacija obilježavanja bila je Osnovna škola Banova Jaruga gdje su u povodu toga vrijedni učenici uredili školsko dvorište. Također, u povodu Dana planeta Zemlje i Ekološka udruga Zelena Moslavina organizirala je prvu javnu “čistku” na području grada Kutine.

Suradnja s tvrtkama Huawei i Odašiljači i veze Potpisivanje dvaju ugovora korak naprijed u razvoju prve pametne poslovne zone u RH

Cilj je bio očistiti što više javnih gradskih površina od smeća (plastičnih boca, vrećica, kirurških maski i ostalog otpada). U akciju čišćenja grada uz članove Ekološke udruge Zelena Moslavina uključili su se i brojni volonteri, građani Kutine, a sudionike akcije posjetio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić.

– Zahvaljujemo se svim sudionicima akcije kao i Eko Moslavini koja nam je ustupila kontejner i organizirala prijevoz prikupljenog otpada. Nadamo se da će grad ostati čist upravo kao i na Dan planeta Zemlje – poručili su iz Ekološke udruge Zelena Moslavina. U sklopu Tjedna proslave Dana planeta Zemlje, TZ grada Kutine u suradnji s Parkom prirode Lonjsko polje i turističkim agencijama organizirala je brojna događanja, od planinarenja do biciklijade.

– Biciklijadu smo organizirali u ograničenim uvjetima i nije bila nalik onim biciklijadama kakve smo inače imali u Kutini kada smo tradicionalno okupljali oko 1000 biciklista iz cijele Hrvatske. No i ovaj put biciklistima smo omogućili nekoliko ruta i uživanje u vožnji i druženju na otvorenom u Prijamnom centru Lonjsko polje u Repušnici – rekla je direktorica TZ-a grada Kutine Ivana Grdić. U sklopu Tjedna planeta zemlje na biciklu TZ je u suradnji s turističkim agencijama iz okolice organizirao i planinarenje na Moslavačkoj gori te nekoliko biciklističkih ruta s nagradnim igrama. Odziv biciklista bio je dobar, a tjedan je završen planinarskom šetnjom Moslavačkom gorom. •