Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Za Grad je 2020. bila izazovna godina

Veteranski centar najveća je investicija posljednjih 40 godina

Daruvar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Obnovom zgrade Hrvatski dom Daruvar osigurao je prostor za okupljanja

Zadnjih dana prošle godine prihvaćeni su zahtjevi sedam poduzetnika za dodjelom poticaja, od kojih tri zahtjeva za zapošljavanje tri radnika i pet zahtjeva za dodjelu poticaja za početak obavljanja registrirane djelatnosti u vrijednosti 70 tisuća kuna.

POTPISAN UGOVOR Novi cjevovod u tri ulice općine Dubrava

Novi poticaji

Slijedom realizacije Programa poticanja poduzetništva Grada Daruvara u 2020. godine, posljednjeg dana prošle godine organizirano je potpisivanje Ugovora o korištenju poticaja za zapošljavanje, odnosno za početak obavljanja registrirane djelatnosti.

U ime Grada Daruvara kao davatelja poticaja, ugovore je potpisao gradonačelnik Damir Lneniček. Osim potpora poduzetnicima, gradonačelnik u retrospektivi godine iza nas ukazao na neke od velikih uspjeha Grada.

– Mogu reći da je 2020. u svim pogledima bila izazovna, neizvjesna i teška, ali projekti u gradu napreduju i slobodan sam reći da je Daruvar jedno veliko gradilište. Moram napomenuti da smo završili s postavljanjem LED rasvjete, cijeli grad je pokriven i, što je najvažnije, rasvjeta je kvalitetnija te su postignute znatne uštede. Na kraju krajeva, vrijednost postavljanja LED rasvjete u cijelom gradu iznosila je čak četiri milijuna kuna. Također smo kupili zgradu Doma za starije nemoćne, odnosno bivši samostan, dok su istovremeno časne sestre počele graditi novi samostan, što znači da je nama osigurano da idemo u proširenje tog objekta. Osim toga, završena je obnova Hrvatskog doma u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga – naveo je gradonačelnik neke od većih projekata.

S UMJETNOM TRAVOM Završena prva faza radova na terenu u Dubravi

Pet godina projektiranja

Obnovom zgrade Hrvatski dom Daruvar osigurao se prostor u kojem se mogu odvijati okupljanja lokalne zajednice zadovoljavajući kulturne i društvene potreba te poticanje uključenosti u zajednicu, a ukupna vrijednost projekta bila je 1,610.828,03 kuna.

Naravno, gradonačelnik nije izostavio niti najveću investiciju posljednjih 40 godina, a riječ je o početku izgradnje veteranskog centra i to nakon pet godina projektiranja, a čiji se završetak očekuje ove godine. Veteranski centar trebao bi poslužiti kao pokazni primjer nove tipologije kojom će se objediniti društveni i integrativni centar, a centar planira zaposliti čak 40 ljudi. Valja naglasiti i kako će smještajni kapacitet veteranskog centra u Daruvaru biti 200 ležajeva, a moći će primiti više od 3 tisuće korisnika godišnje.

– Posebno mi je drago i reći da je vrtić Vladimir Nazor završen, uskoro će biti i Ferde Mravenca, a s novom godinom kreće i nova vrtićka skupina. Protekla godina zaista je bila godina izgradnje, a vjerujem da ćemo te plodove uživati u ovoj godini, ali i nastaviti predano raditi na poboljšanju života u Daruvar – zaključio je gradonačelnik Lneniček.