Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
PAVAO JOZIĆ

Viceprvak Europe: Često si ponavljam: “Moraš voljeti teške stvari”

1/4
Foto: Zagrebačka županija
Idući Jozićev cilj je plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju sljedeće godine

Pavao Jozić je stolnotenisač s invaliditetom koji je u rujnu osvojio srebro na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u švedskom Helsingborgu. Da mu čestita i prigodno ga nagradi, zamjenica župana Nadica Žužak Jozića primila ga je i pritom pohvalila.

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza posjetila Đakovo Gradit će se Regionalni teniski centar vrijedan 23 milijuna kn

– Ulaganje u sport višestruko se vraća. Natječući se i osvajajući medalje, osim što stvaraš vrhunske sportske rezultate, promoviraš i svoj grad, županiju i Hrvatsku – istaknula je zamjenica župana Žužak te dodala i kako Zagrebačka županija za sport izdvaja 7 milijuna kuna godišnje i da je jedina županija u RH koja ima izdvojeno financiranje za Sportski savez osoba s invaliditetom.

Foto: Zagrebačka županija

Jozić, inače član stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia Samobor i hrvatske reprezentacije za koju nastupa od 2009. godine, stolnim se tenisom počeo baviti rekreativno zbog zdravstvenih razloga, a od 15. ga godine igra profesionalno. Nakon velikog broja osvojenih medalja idući cilj mu je odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

– Zbog poraza u finalu promaknuo mi je direktni plasman na Paraolimpijske igre. Na rang-listi zauzimam 20. mjesto i nadam se putu u Tokio kroz kvalifikacije i novoj medalji – kazao je Pavao.

POTICANJE SPORTA Svečano otvorena Škola rukometa 'Kovarići' u Labinu

Kazao je i da si za vrijeme natjecanje najčešće ponavlja dvije rečenice: “Ne mislim izgubiti” i “Moraš voljeti teške stvari”. Prijmu je nazočio i predsjednik stolnoteniskog kluba Synergia Samobor Viktor Jozić, ujedno i Pavlov otac i trener, koji je rekao da je ovo uspješna sportska priča koja je rezultat puno ulaganja i odricanja.