Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PLANOVI ZA RAZVOJ TURIZMA u ČAZMI

Vidikovac na vodotornju postaje prava turistička atrakcija

Na Gradini bi se instalirale hologramske projekcije o povijesti grada Čazme

Vodotoranj u središtu grada Čazme, koji trenutačno funkcionira kao dio vodoopskrbnog sustava, uskoro bi mogao postati turistička atrakcija.

Vodotoranj je smješten pored arheološkog lokaliteta – Gradine, nekadašnjeg srednjovjekovnog dvora, a s njegova se vrha vidi cijela Čazma i okolica, što otvara mogućnost za izgradnju, odnosno dogradnju objekta za atraktivne turističke svrhe. Osim toga, tvrđava je to na kojoj traju arheološka iskapanja te, kao i vodotoranj, nude daleko više u turističkom pogledu nego što se do sada koriste.

Čardak - vidikovac Projekt razvoja cikloturizma i turističke infrastrukture Čardak iz doba Osmanlija na pašnjaku Iva

– Na tvrđavi bi se instalirale hologramske projekcije koje bi pričale priču o povijesti Čazme. Projekt je u fazi pripreme, imamo idejno rješenje i tražimo izvore financiranja – objasnio je ideju i viziju gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Budući da uskoro kreće realizacija 26 milijuna vrijednog projekta Čazma Natura, koji predviđa i izgradnju biološkog kupališta, jedinstvenog u Hrvatskoj, Grad Čazma u skladu s time želi stvoriti što više prepoznatljivih i privlačnih turističkih sadržaja.

Iako će se gradnja vidikovca na vodotornju moći financirati i iz gradskog proračuna, projekt će se prvo kandidirati na neki od europskih natječaja.

'aktivni u zajednici' Dnevne aktivnosti za starije od 65 godina

U Čazmi je ovih dana održana i sjednica Vijeća Turističke zajednice Grada Čazme gdje su objasnili kako će potporu dobivenu na natječaju HTZ-a iskoristiti za projekt Turističke informativne ploče.

Riječ je o atraktivnim svjetlećim totemima koji će biti postavljeni ispred srednjovjekovne utvrde – Gradine i ispred Crkve sv. Marije Magdalene, kako bi posjetitelji mogli pročitati više o tim lokalitetima.