Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U povodu Dana državnosti

Vijenci i svijeće za poginule branitelje

Foto: pszupanija.hr
Odavanje počasti poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi

Prije 28 godina Hrvatski sabor je donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ.

Obilježavajući tu obljetnicu odnosno Dan državnosti, u znak sjećanja na sve one koji su utkali živote u neovisnu i slobodnu Hrvatsku položeni su vijenci i upaljene svijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, čime je odano dužno poštovanje svima njima. Vijence su položili i svijeće upalili izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem s kojim su bili i njegovi zamjenici Vedran Neferović i Željko Jakopović, izaslanstvo grada Požege, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske, policije, Ureda državne uprave, gradonačelnici, načelnici općina i drugi.

kod Doma kulture Postavljena spomen-ploča za branitelje u Popovači

– Obilježavajući 28 godina samostalnosti naše Domovine, s osobitim se pijetetom prisjećamo hrvatskih branitelja i domoljuba, njihove žrtve bez koje ne bi bilo potvrde povijesne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske niti konačne pobjede u Domovinskom ratu – poručio je župan Tomašević.

Duhovni nagovor i molitveni zaziv uputio je vlč. Dejan Ilić, katedralni župni vikar.