Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
EU FONDOVI

Virovitička županija povukla najviše novca po stanovniku

Igor Andrović
Foto: Kristijan Toplak
Cilj nam je da svi oni dobro žive od svog rada, a mi ćemo im, kako kao Županijska uprava, tako i putem Razvojne agencije VIDRA, svesrdno pomagati, zadovoljan je virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Virovitičko-podravska županije, gledajući po glavi stanovnika, povukla je najviše EU novca iz dva natječaja,"Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" za sektor biljne proizvodnje te "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš".

radovi Asfaltirano više od dva kilometra ceste prema biseru Slavonije Jankovcu Drndavi put postao prošlost – turisti će se voziti asfaltom

Za 37 OPG-ovaca i gospodarstvenika iz te županije, osigurano je 30,67 milijuna bespovratnih kuna. Preračunato po stanovniku, riječ je o iznosu od 362 kune "po glavi". Po broju projekata, dakle 37, ova je županija na trećem mjestu, s Koprivničko-križevačkom. Iako je Osječko-baranjska županija četvrta po novcu izvučenom po glavi stanovnika, sa 142 kune, ona je prva po ukupnom dobivenom iznosu – stiglo im je 43,57 milijuna kuna za 48 projekata. Podatci su to Ministarstva poljoprivrede.

– Virovitičko-podravska županija je definitivno najspremnija županija za povlačenje sredstava iz EU fondova. Još od vremena, kada je župan bio Tomislav Tolušić, imamo viziju kakvu županiju želimo i na koji način to postići. I kroz ova dva natječaja Ministarstva poljoprivrede, pokazali smo kako smo spremni za natječaje i kako smo uvijek na usluzi svakom našem poduzetniku, gospodarstveniku, OPG-ovcu. Cilj nam je da svi oni dobro žive od svog rada, a mi ćemo im, kako kao Županijska uprava, tako i putem Razvojne agencije VIDRA, svesrdno pomagati – zadovoljan je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

konferencija Projekt vrijedan 6,6 milijuna kuna Suvremeno su opremljene 33 ordinacije, obnovljeno pet ambulanti