Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Među najboljima

Virovitički maturanti osmislili aplikaciju zamjene.hr

Maturanti matematičkog smjera Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici Kristijan Gregorić i Mato Osman, uz mentorstvo profesora informatike Tomislava Šipeka, osmislili su aplikaciju pod nazivom "zamjene.hr"
Foto: M. Lovrenc Maturanti matematičkog smjera Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici Kristijan Gregorić i Mato Osman, uz mentorstvo profesora informatike Tomislava Šipeka, osmislili su aplikaciju pod nazivom "zamjene.hr"

Maturanti matematičkog smjera Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici Kristijan Gregorić i Mato Osman, uz mentorstvo profesora informatike Tomislava Šipeka, osmislili su aplikaciju pod nazivom "zamjene.hr", koja može poslužiti kao koristan digitalno-informativni alat svakoj školi u Hrvatskoj.

Na web-domeni zamjene.hr može se naći kao stranica i aplikacija za android i iOS uređaje. Riječ je o svojevrsnoj verziji tradicionalne oglasne ploče, koju su uspješno prenijeli u virtualni, odnosno digitalni prostor.

Aplikaciju već koristi više od 300 osoba, svi učenici i profesori Gimnazije. Nedavno su je prezentirali i na državnom natjecanju u informatici u Vodicama, gdje su s njom ušli u 10 najboljih radova u Hrvatskoj. 

 

storyeditor/2024-04-25/Istra_OBZ.jpg Izaslanstvo Istarske županije posjetilo je nedavno Osječko-baranjsku županiju "Posebno nas veseli čuti da je i sport oblik privlačenja gostiju na destinaciju" Nekoliko dana nakon što je Skupština Međimurske županije prihvatila prijedlog te međimurskoj popevki darovala njezin dan u godini, u utorak 23. travnja predstavljena je "Antologija međimurske popijevke" Bibliotheca Murodravana Tiskana "Antologija međimurske popijevke" storyeditor/2024-04-26/zupanija.jpg Dobroslavić na Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije "Zračna luka Trebinje ne smije ugroziti vodoopskrbu"