Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Savjet za mlade

Više od 60 igrača na turniru EA sports FC 24

storyeditor/2024-03-03/SMZ_B_SLAGER_GAMING.JPG
Foto: SMŽ POBJEDNIK turnira bio je Filip Galijanić iz Petrinje, koji je osvojio PlayStation 5 s dodatnom opremom

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ-a, organizirala je turnir EA SPORTS FC 24. Bila je to još jedna aktivnost za mlade u sklopu programa Centra za mlade SMŽ-a koja je u izdvojeni prostor RCK Tehničke škole Sisak privukla više od 60 igrača.

– Želimo se mladima približiti s temama koje ih zanimaju i osigurati im zanimljiv sadržaj u njihovo slobodno vrijeme. Do sada smo organizirali tematske večeri kao što je španjolska večer i pub kvizove općeg znanja – rekao je župan podsjetivši kako u Sisačko-moslavačkoj županiji postoje mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i kvalitetan život nakon obrazovanja.

– U našoj Tehničkoj školi Sisak imamo smjerove tehničar za razvoj videoigara i tehničar za robotiku, u Tehničkoj školi u Kutini je smjer CNC operater i u Srednjoj školi Novska također imamo smjer tehničar za razvoj videoigara. To su smjerovi koji privlače mlade. Stvaramo preduvjete da zadržimo mlade osiguravanjem kvalitetnog obrazovanja, a sve to povezat ćemo s našim poduzetničkim inkubatorima, gdje ćemo mladima omogućiti da osnuju svoje startup tvrtke – rekao je župan Celjak.

Poseban gost turnira EA SPORTS FC 24 bio je poznati gamer, tiktoker i youtuber Antun Augustović – Anril. Pobjednik turnira je Filip Galijanić iz Petrinje, koji je osvojio glavnu nagradu PlayStation 5 s dodatnom opremom. Drugo mjesto osvojio je Borna Batisweiler iz Čakovca, koji je kući ponio VR naočale, a treći je bio Leon Pupić Jovanović iz Siska, koji je osvojio gaming stolac. 

storyeditor/2024-03-01/PXL_010324_110943976.jpg Jedan od prioriteta Plana razvoja općine Klis je razvoj održive mobilnosti BiciKlis: cilj je da se do svakog naselja biciklom stigne za 15 minuta U punom je jeku dogradnja i rekonstrukcija Dječjeg vrtića "Čarobna šuma" u Špišić Bukovici. Vrijednost projekta je 1,325.636 eura U Špišić Bukovici Obnavlja se i dograđuje dječji vrtić "Čarobna šuma" U Orebiću je održana 4. sjednica Otočnog partnerstva za izradu Teritorijalne strategije razvoja otoka Dubrovačko-neretvanske županije Otočno partnerstvo Za otoke 28 milijuna bespovratnih eura