Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Više od stotinu intervencija u interventnoj kardiologiji u Čakovcu

Milan Kujundžić u obilasku bolnice Čakovec
Foto: Međimurska županija
U Međimurju se u zdravstvu završavaju ili pokreću investicije od preko 100 milijuna kuna

U interventnoj kardiologiji koja je u Županijskoj bolnici Čakovec započela s radom u prosincu prošle godine, obavljeno je više od 115 intervencija. Odjel kardiologije obišao je ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je čestitao cijelom timu.

- U Hrvatskoj smo prema pokazateljima kvalitete prvi od svih zdravstvenih ustanova, jednako kao i po postotku zbrinjavanja osiguranika s našeg područja, a imamo i najbolji omjer zaposlenih radnika medicinsko/nemedicinskog osoblja u zemlji – rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić. U Međimurju se u zdravstvu završavaju ili pokreću investicije od preko 100 milijuna kuna.

- Drago mi je da se svaki sastanak i dijalog s ministrom, posebice onaj prije tri mjeseca, u potpunosti isplatio, jer nam je dao šansu, prepoznao naše argumente te ih uzeo u obzir. Očito je da vrednuje rezultate koje međimursko zdravstvo ima, a koji su na razini europskog prosjeka. Dokaz tome je današnji posjet, ali i činjenica da smo početno ponuđenih 13 milijuna kuna pretvorili u 65 milijuna, uz investiciju u ispostavu Hitne u Murskom Središću, ali i sljedeće godine uređaj za magnetsku rezonancu – istaknuo je župan Matija Posavec.