Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
OSIGURALI POTPORE

Visina iznosa potpora ovisi o broju zaposlenih

Gospić je osigurao pola milijuna kuna za nove potpore
Foto: Gospić
Način prijave isti je kao i ranije, kada je Grad tijekom lockdowna isplatio 300.000 kuna gospodarstvenicima.

Gradonačelnik Grada Gospića donio je odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava poduzetnicima, koja su namijenjena ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa.

Odobren novi set bespovratnih potpora za poticanje razvoja gospodarstva koje je iskoristilo 59 poduzetnika Dodijeljeno više od 760.000 kuna, a na raspolaganju je još 682.000 kuna

Radi se o novom paketu mjera za pružatelje ugostiteljskih i sportskih usluga te za gospodarske subjekte (pravne osobe) koje imaju registriranu turističku djelatnost, a koji zbog trenutačne odluke ne mogu normalno poslovati. Budući da je zabrana rada na snazi do 21. 12., potpore će se isplaćivati za ovaj mjesec, ali ako se ove mjere nastave, Grad će nastaviti i isplatu sredstava. Visina sredstava ponovno je određena brojem zaposlenih jer to nekako smatramo najboljim kriterijem za određivanje visine iznosa potpore.

Oni koji imaju od 1 do 3 zaposlena mogu ostvariti potporu od 2000 kuna, od 4 do 6 zaposlenih 4000 kuna, od 7 do 9 zaposlenih 6000 kuna, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu od 8000 kuna. Potpore su fiksne i namijenjene su održavanju likvidnosti i očuvanju radnih mjesta. Način prijave isti je kao i ranije, kada je Grad tijekom lockdowna isplatio 300.000 kuna gospodarstvenicima.

plaćanje računa NOVČANE POTPORE GRADA ZAPREŠIĆA Učenicima i studentima od 500 do 1000 kuna

– Mnogi gospodarstvenici u prvom valu korone kazali su da im je potpora dobrodošla te ih pozivamo da se prijave ponovno. Kao gradonačelnik u Gradsko vijeće uputio sam prijedlog odluke o oslobađanju od plaćanja poreza na potrošnju te se nadam da će biti i usvojena, a u izradu kreće i prijedlog odluke o oslobođenju od plaćanja zakupa javnih površina – istaknuo je Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića.