Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Modelarsko natjecanje

Vita i Barbara najvještije u izradi sjenice prema nacrtu

1/2
Foto: Milan Rendulić
Cilj Modelarske lige je poticanje učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti i inovativnosti, ali isto tako i pomoć u izboru srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja

Učenice petog razreda OŠ Sibinjskih žrtava Vita Galović i Barbara Vrljić imale su najviše uspjeha na modelarskom natjecanju osnovnih škola Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu.

Državno natjecanje Učenici iz cijele Hrvatske u Tehničkoj školi

Male Sibinjke bile su najvještije i najkreativnije u izradi tehničke tvorevine (sjenice) prema nacrtu i one će predstavljati svoju županiju na državnom natjecanju krajem mjeseca u Kraljevici. Drugo mjesto osvojili su Karlo Kulundžić i Andrej Muić (OŠ Mato Lovrak, Nova Gradiška), a treće Matej Kekez i Marin Grgić (OŠ Ivana Gorana Kovačića, Staro Petrovo Selo ( Mentor Mato Šimunović)  su treći.

Foto: Milan Rendulić

Pobjednička ekipa učenika s posebnim potrebama je iz škole Milan Amruš, a čine je učenici Dominik Puškarić i Božica Lužanac. 
Cilj Modelarske lige je  poticanje učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti i inovativnosti, ali isto tako i pomoć u izboru srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja. 

 Sudjelovalo je 10 ekipa iz sedam osnovnih škola. Organizatori iz brodske gradske i županijske Zajednice tehničke kulture poručili su kako se najveći značaj ove manifestacije ogleda u nastojanju da se od malih majstora u skoroj budućnosti naprave oni pravi, veliki. Suorganizator je bilo Društvo pedagoga tehničke kulture Brodsko-posavske županije, a domaćin brodska Industrijsko-obrtnička škola. 

U Varaždinu Održana međunarodna konferencija o radu s visokomotiviranim učenicima