Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić

Vlakom iz davnina od Zagreba do Sl. Broda

Manifestacija će trajati od 7 do 13. travnja
1/5
Foto: Grad Slavonski Brod
Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz “Priča iz davnina” krenut će 7. travnja vlakom iz Zagreba put Slavonskog Broda, prikupljajući posjetitelje duž cijelog puta, kako bi na vrijeme stigli na svečano otvorenje manifestacije

Svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić ove godine dobiva novo ruho! Manifestacija koja se već tradicionalno svake godine održava u Slavonskom Brodu, gdje je spisateljica napisala neke od svojih najpoznatijih djela, ove će godine biti bogatija i razigranija nego ikad.

slavonski brod Brončane ploče za Olića, Mandžukića i Rakitića

Tako će na inicijativu Grada Slavonskog Broda u Ivanin grad po prvi puta voziti Vlak iz davnina u kojem će se mališani i njihovi roditelji moći družiti s likovima iz najpoznatije spisateljičine bajke “Priče iz davnina”, sudjelovati u kreiranju najljepših priča i u brojnim kreativnim radionicama te uživati u izvedbama etno benda. Cjelokupni program, pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda, provodi kreativni tim na čelu sa svjetski poznatom umjetnicom Helenom Bulaja Madunić, Laboratorijem Zabave te u suradnji Hrvatskim željeznicama.

Foto: Grad Slavonski Brod

- Neizmjerno sam ponosan što smo ove godine značajno osuvremenili i razigrali svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić, učinivši program još bogatijim i raznovrsnijim što će zasigurno privući još više posjetitelja iz cijele Hrvatske - izjavio je gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Pripovjedno putovanje „U svijet bajki Ivane Brlić Mažuranić“ započet će u subotu, 6. travnja 2019. prikazivanjem animiranih filmova nastalih prema djelima spisateljice Ivane Brlić Mažuranić u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema. Idućeg dana, 7. travnja, Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz “Priča iz davnina” krenut će vlakom iz Zagreba put Slavonskog Broda, prikupljajući posjetitelje duž cijelog puta, kako bi na vrijeme stigli na svečano otvorenje manifestacije.

Sve građane i posjetitelje u Slavonskom Brodu očekuje Piknik iz davnina, kreativne fotkaonice, brojne radionice te koncert mladog zagrebačkog etno benda Balkalar. Vrhunsku zabavu neumorno pripremaju brojni pripovjedači, glumci, glazbenici, ilustratori, animatori, snimatelji i ostala velika i mala djeca StoryLand.Express storytelling posade.

Foto: Grad Slavonski Brod

Kapetanica ove posade svestrana je, međunarodno nagrađivana umjetnica i pripovjedačica Helena Bulaja Madunić, koja već punih 25 godina diljem svijeta, od Zagreba, preko New Yorka, Madrida, Tokija, sve do Novog Zelanda, svojim inovativnim i osebujnim interpretacijama promovira našu baštinu. Tu je još i neumorni duo iz Laboratorija Zabave, Ana i Dijana, te Lovro Krsnik.

Tjedan dana, koliko manifestacija traje, cijeli grad pretvorit će se u jedinstven svijet bajki kojim će gospodariti veliki i mali, likovi iz najpoznatije Ivanine bajke „Priče iz davnina“ te brojni posjetitelji. Grad Slavonski Brod poziva djecu i roditelje, djedove i bake te druge ljubitelje Ivaninih bajki iz cijele Hrvatske da u razdoblju od 7. do 13. travnja 2019. posjete Slavonski Brod. 

Foto: Grad Slavonski Brod

za zainteresirane Besplatno petkom u Lovački muzej u Slavonskom Brodu