Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Novi projekti u općini Lukač

Vrtić u Gornjem Bazju za 40-ak djece, energetska obnova škole

Andrović u općini Lukač
Foto: Kristijan Toplak
Očekujemo kako ćemo građevinsku dozvolu za sustav navodnjavanja Lukač imati kroz godinu dana i tada ćemo taj projekt moći prijaviti na europske fondove kako bismo dobili nepovratna sredstva – najavio je župan Andrović

– Uskoro počinje energetska obnova Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju. Započeli smo, poznato je, s gradnjom dva sustava navodnjavanja Novi Gradac – Detkovac i Đolta, a projektira se i sustav navodnjavanja Lukač. Nositelj je ovih projekata Virovitičko-podravska županija – naveo je to virovitičko-podravski župan Igor Andrović obraćajući se prisutnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Lukač, povodom Dana općine Lukač i zaštitnika sv. Luke. Govorio je, tako, o budućim projektima Virovitičko-podravske županije na području ove općine.

Internet Imat će i brzi internet Internet se najviše koristi u Čačincima i Voćinu

– Očekujemo kako ćemo građevinsku dozvolu za sustav navodnjavanja Lukač imati kroz godinu dana i tada ćemo taj projekt moći prijaviti na europske fondove kako bismo dobili nepovratna sredstva i krenuli u gradnju sustava koji će ponuditi novih tisuću hektara navodnjavanih površina. Tu je još jedan projekt koji je prijavila Općina Lukač, a puno će značiti za demografsku sliku ovoga kraja. Radi se o vrtiću u Gornjem Bazju – najavio je župan Andrović.

Naime, Općina Lukač javila se na natječaj za Mjeru 7.4, za izgradnju dječjeg vrtića. Projekt je vrijedan oko 6 milijuna kuna. Vrtić će se nalaziti pri OŠ I. G. Kovačića u Gornjem Bazju, a primit će oko 40 djece. Projekt je u suradnji s Općinom Lukač izradila razvojna agencija VIDRA. 

Igor Andrović EU FONDOVI Virovitička županija povukla najviše novca po stanovniku