Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 42 pregleda
poboljšanje komunalnog standarda

Za 14 projekata gradovima i općinama gotovo dva milijuna kuna

Goran Pauk Lovro Kuščević
Foto: Šibensko-kninska županija
'Sredstva će osjetno poboljšati komunalnu infrastrukturu, pridonijeti kvaliteti života građana ali i uljepšati naše gradove i općine i pomoći nam da spremniji dočekamo turističku sezonu', rekao je župan Goran Pauk

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, danas je u Vodicama potpisao Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama Šibensko-kninske županije. Odobreno je sufinanciranje 14 projekta, ukupne vrijednosti 1.930.000 kuna, koje su prijavile općine odnosno gradovi i to Tribunj, Unešić, Promina, Biskupija, Drniš, Šibenik, Bilice, Kijevo, Kistanje, Ervenik, Knin, Vodice, Skradin, Murter-Kornat.

"Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja svjesno je važnosti razvoja naših općina i gradova i stoga smo ove godine osigurali 40 milijuna kuna za razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda na području jedinica lokalne samouprave, što je 10 milijuna kuna više nego li prošle godine. Nadamo se i radit ćemo na tome da se taj iznos povećava jer, kako volim reći, Hrvatska nije jaka koliko je jak Grad Zagreb i njeni veliki gradovi, već koliko su jake njene najmanje općine i gradovi“, izjavio je ministar Kuščević prilikom podjele odluka.

"Komunalni standard nije ujednačen i zato iz ovog programa pomažemo jedinicama lokalne samouprave da ujednače standard. Stav je Vlade da novac od ozakonjenja zgrada moramo vratiti općinama i gradovima, da načelnici i gradonačelnici grade ono što je potrebno“, dodao je ministar.

"Zahvaljujem se Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja i ministru Lovri Kuščeviću na ovim sredstvima koja bi trebala osjetno poboljšati komunalnu infrastrukturu, pridonijeti kvaliteti života građana ali i uljepšati naše gradove i općine i pomoći nam da spremniji dočekamo turističku sezonu. Svako ulaganje u infrastrukturu ulaganje je u budućnost", rekao je župan Goran Pauk, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.