Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Potpisan ugovor

Za 15 mil. kn Šagulje će dobiti projektnu dokumentaciju

Centar za gospodarenje otpadom Šagulje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Centar je zajednički projekt triju županija, svih jedinica lokalne samouprave na tom području i naposljetku svih stanovnika ovog dijela regije

Župani Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije Danijel Marušić i Alojz Tomašević zajedno s predsjednikom Uprave Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje Josipom Grgićem potpisali su ugovor s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike o dodjeli bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. za izradu studijsko-projektne dokumentacije za centar Šagulje.

Stručnjaci su utvrdili da pravilno oranje povećava prinose u poljoprivredi Slavonska budućnost Još ima mladih koji žele ostati u Hrvatskoj i živjeti od rada na zemlji

Ugovor je vrijedan 15 milijuna kuna, od čega je 12,750.000 kuna europskih sredstava, a 750.000 je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Količina odvojeno prikupljenog otpada zasad još uvijek nije dovoljna ni na županijskoj ni na državnoj razini. To je potpuno novi sustav, koji podrazumijeva novi pristup razmišljanju i gospodarenju otpadom. Želimo što manje deponirati na odlagališta, a što više iskoristiti sirovine poput papira, plastike, stakla i metala i vratiti ih u proces proizvodnje. To je ključ svega – rekao je Grgić.

Srednja škola M.A.Reljkovića Energetska obnova Srednja škola M. A. Reljkovića štedjet će 71 posto toplinske energije

Cilj Centra za gospodarenje otpadom Šagulje je uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije.

Centar je zajednički projekt triju županija, svih jedinica lokalne samouprave na tom području i naposljetku svih stanovnika ovog dijela regije. Projekt je vrijedan 130 milijuna kuna i jedna je od najvećih investicija u županiji.

Župan Danijel Marušić primio je delegaciju turske agencije TIKA Investicije Turska agencija u Brodskoj županiji želi ulagati u visoko školstvo i infrastrukturu