Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
RASPISAN NATJEČAJ, PRIJAVE DO 3. STUDENOGA

Za 75 stipendija studentima i učenicima iz proračuna izdvojeno dva milijuna kuna

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija

Za studente 14 tisuća, a za učenike 7200 kuna godišnje. Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/ akademsku godinu 2020./2021. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije, a otvoren je do 3. studenog.

Ilustracija GRADOVIMA I OPĆINAMA 300.000 kn za sterilizaciju i čipiranje pasa

U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 75 novih stipendija, i to 45 za učenike te 30 za studente. Za 75 novih stipendista te za “stare stipendiste” koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj godini Zagrebačka županija je osigurala nešto malo više od dva milijuna kuna. A da bi zadovoljili uvjete za stipendiju koja iznosi 600 za učenike i 1200 kuna za studente mjesečno, učenici i studenti moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije.

– Dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač... – poručuju u Zagrebačkoj županiji.

ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE Uskoro natječaj za stipendije

A što se tiče stipendija za studente, dodaju, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web-stranici Zagrebačke županije. Prijave se dostavljaju poštom na adresu Županije, a tekst natječaja te postupak prijave objavljen je na njenim web-stranicama