Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Primorsko-goranska županija

Za bolju i zanimljiviju školu daju 1,5 milijuna više od zakonskog standarda

školstvo
Foto: Primorsko-goranska županija/ilustracija
Za programe Školskog kurikula osnovnih škola planiran je ukupan iznos od 455.000 kn, a za programe Školskog kurikula srednjih škola i učeničkih domova planiran je iznos od 846.000 kn

Primorsko-goranska županija i ove je godine iz svojih izvornih proračunskih prihoda osigurala sredstva za unapređenje programskih aktivnosti ustanova školstva, tako da (su)financira programe Školskog kurikula kroz izvannastavne slobodne aktivnosti i time podiže razinu kvalitete škola kojima je osnivač.

Učka Primorsko-goranska županija Napravljen prvi korak za gradnju najduže žičare u Europi

Na ovotjednom Kolegiju župana donijeta je odluka da će se u 2019. godini sufinancirati programi iznad zakonskog standarda - Školskog kurikula osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u ukupnom iznosu od 1,301.000 kuna. Tijekom godine rasporedit će se još dodatnih 151.000 kuna, što je ukupno gotovo 1,5 milijuna kuna, priopćili su iz županije.   

(Su)financiranjem programa Školskog kurikula zadovoljavaju se različite potrebe i interesi učenika, omogućuje im se iskazivanje i ostvarivanje posebnih zanimanja i sklonosti, otkriva se i njeguje darovitost učenika na određenom području, potiče stvaralaštvo te stjecanje znanja i umijeća izvan redovite nastave.

Mali Lošinj TZ Mali Lošinj Tečaj stranog jezika, posebna kartica za bolju suradnju s iznajmljivačima

Programi Školskog kurikula u 2019. godini sufinancirat će se u 32 osnovne, 30 srednjih škola te 5 učeničkih domova. U različite oblike ovih programa bit će uključeno oko 5000 učenika. 

Za programe Školskog kurikula osnovnih škola planiran je ukupan iznos od 455.000 kn od čega za programe 445.000 kuna, a za obilježavanje obljetnica 10.000 kuna. Za programe Školskog kurikula srednjih škola i učeničkih domova planiran je ukupan iznos od 846.000 kn od čega za programe 665.000 kn, za odlaske učenika na natjecanja 146.000 kn i za obilježavanje obljetnica 35.000 kn.

Krčki most INICIJATIVA Mostarina na Krčkome mostu treba se ukinuti