Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Energetska obnova

Za devet škola 27 milijuna kuna

Brodsko-posavska županija
Foto: Brodsko-posavska županija
U ovom trenutku osam projekata je prošlo postupak nabave, te je u tijeku početak radova na energetskoj obnovi pojedinih objekata

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrili su Brodsko-posavskoj županiji 27 milijuna kuna za energetsku obnovu školskih objekata. Krajem prošle godine župan Danijel Marušić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za energetsku obnovu devet škola s područja Brodsko-posavske županije.

Sredstva su odobrena za osnovne škole “Ivan Filipović” Velika Kopanica, “Mato Lovrak” Nova Gradiška, “Josip Kozarac” Slavonski Šamac, “M. A. Reljković” Bebrina, “Ante Starčević” Rešetari, “Ivan Goran Kovačić” Staro Petrovo Selo, “Stjepan Radić” Oprisavci, OŠ “Okučani” te Srednju školu “M. A. Reljković” iz Slavonskog Broda.

U ovom trenutku osam projekata je prošlo postupak nabave, te je u tijeku početak radova na energetskoj obnovi pojedinih objekata.

– Realizacijom ovog projekta naše će škole postati potpuno energetski učinkovite. Učenici će dobiti uvjete u skladu s europskim standardima i to je ono što je najvažnije – rekao je župan Marušić.

Voda iz Save navodnjavat će plodna slavonska polja Projekt gradnje sustava navodnjavanja vrijedan 45,3 milijuna kuna San orubičkih povrtlara napokon se ostvaruje nakon 11 godina čekanja