Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Financijska 'injekcija'

Za škole u Bedenici, Bistri, Kupljenovu i Velikoj Gorici 4,6 milijuna kuna

Stjepan Kožić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Novac koji im je dodijelilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU koristit će za obnovu, uređenje blagovaonice i novu dvoranu

Za dogradnju OŠ Bedenica i OŠ Bistra Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Zagrebačkoj je županiji dodijelilo dva milijuna kuna. Riječ je o nepovratnim sredstvima u sklopu programa poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama.

Zagrebačka je županija u rekonstrukciju i dogradnju OŠ Bedenica u blizini Svetog Ivana Zeline dosad uložila 17,8, a za obnovu zgrade u Donjoj Bistri namjerava dati čak 27,5 milijuna kuna. Ugovor o dodatnom sufinanciranju potpisali su zagrebački župan Stjepan Kožić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

– Duboko smo svjesni problematike osnivača škola koji svoje projekte u ovoj financijskoj perspektivi ne mogu financirati zbog lošeg programiranja operativnih programa. Osigurali smo stoga 42 milijuna kuna za projekte čija je realizacija već počela. To je naša pomoć regionalnoj i lokalnoj razini – kazala je ministrica Žalac.

Osim Bistre i Bedenice, među projektima koji su dobili financijsku “injekciju” Ministarstva jesu i OŠ Kupljenovo iz Zaprešića te OŠ Jurja Habdelića iz Velike Gorice. Dobivena sredstva iskoristit će se za gradnju jednodijelne sportske dvorane te dogradnju blagovaonice. I te će projekte, uz 2,6 milijuna kuna koje je dalo Ministarstvo, Županija sufinancirati i iz svog proračuna. •