Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisani ugovori

Za kreditiranje jesenske i proljetne sjetve 30.000 eura

Župan Igor Andrović potpisao je ugovore o poslovnoj suradnji s predstavnicima pet banaka
Foto: Iva Barčan

Župan Igor Andrović potpisao je ugovore o poslovnoj suradnji s predstavnicima pet banaka za mjeru subvencioniranja kamate za kreditiranje proljetne i jesenske sjetve u Virovitičko-podravskoj županiji. Ovu mjeru Županija provodi od 2019. godine, a u ovoj godini za nju je osigurano 30.000 eura.

– Županija pokriva do četiri posto kamata na kredite. Zadovoljni smo suradnjom i s našim bankama, ali i s poljoprivrednicima i vjerujem da će im to uvelike pomoći – naglasio je Andrović. Raspon kredita je od 3 do 65 tisuća eura, kredit je kratkoročan i mora se vratiti unutar 10 do 12 mjeseci.

U tijeku je javni poziv za potpuno novu mjeru davanja u najam stanova na području povijesne jezgre U naselju Solitudo planira se nova stanogradnja s pedesetak stanova Šest gradskih stanova u povijesnoj jezgri grada obiteljima s više djece Filmovi će se gledati na velikom LED ekranu, a zvuk će se prenositi putem FM frekvencije i radioprijemnika Besplatno kino 17. veljače u Zaprešiću Valentinovsko drive-in kino na većem ekranu i prostoru te s tri projekcije Obnova šetnice bijelog bora u perivoju dvorca Erdödy važan je korak prema stvaranju još ugodnijeg okruženja za naše građane, kaže gradonačelnik Zvonimir Novosel Završena obnova perivoja dvorca Erdödy u Jastrebarskom Obnovljena šetnica – posađene 44 sadnice autohtonog bijelog bora