Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
uoči svih svetih

Za lokalna groblja Grad Čazma predvidio 130.000 kn

Foto: Grad Čazma
– Prošireno je groblje s novih 150 mjesta te je, uoči dana Svih svetih, sagrađeno 30 parkirališnih mjesta u makadamu

Grad Čazma proširio je lokalna groblja te uložio u ista 130 tisuća kuna. Inače, Grad posjeduje 12 groblja s ukupno 6 tisuća grobnih mjesta. Pred nadolazeći blagdan Svih svetih, direktor Komunalija, Ivan Beljan, izvijestio je o stanju groblja na području Grada Čazme.

– Što se tiče redovnog održavanja, sva su groblja pokošena 8 puta i redovito se odvozi komunalni otpad. Vodovodni priključak izgrađen je ovih dana u Martincu, a još ove godine planiramo gradnju priključaka u Bosiljevu i Grabovnici, jedinim grobljima koja još nemaju vodu – objasnio je Beljan.

ulaganje vrijedno 500.000 kn Započela gradnja nadstrešnice na ivanečkom groblju

Od važnih investicija u ovoj godini, zatraženi su tehnički uvjeti za izradu tipiziranih mrtvačnica za četiri groblja - Vrtlinska, Prnjarovac, Pobjenik, Miklouš, dok je plan gradnje prvih mrtvačnica 2019. Ove godine, pak, Grad Čazma i Komunalije poradili su na kvaliteti i proširenju groblja u Čazmi.

– Prošireno je groblje s novih 150 mjesta te je, uoči dana Svih svetih, sagrađeno 30 parkirališnih mjesta u makadamu. Trenutačna investicija iznosi 130.000 kuna – napominje direktor Beljan. Sljedeće godine planiraju sagraditi dodatnih 20 parkirališnih mjesta, čime će se zadovoljiti potrebe parkiranja kod prosječnih sahrana.

Također, cijelo će se novo parkiralište nagodinu asfaltirati, izgradit će se potporni betonski zid i prve staze te urediti hortikultura.

energetska obnova Čazma Energetska obnova područne škole Grabovnica