Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
USKLAĐIVANJE PODATAKA

Za nove mogućnosti u razvoju gospodarstva

Foto: Međimurska županija
Započela katastarska izmjera u Čakovcu, Šenkovcu i Svetom Jurju na Bregu

Započela je katastarska izmjera na području grada Čakovca te općina Šenkovec i Sveti Juraj na Bregu. Riječ je o važnom projektu kojim se postiže usklađivanje podataka iz katastra s onima u zemljišnim knjigama, tj. u gruntovnici. Izmjere će se provesti na površini od 2030 hektara na kojoj se nalaze 14.603 katastarske čestice. Uz Državnu geodetsku upravu, u katastarskoj izmjeri vrijednoj 2.409.998 eura sudjelovat će domaće tvrtke GEO-GAUSS, Vektra, te Geoprojekt Zagreb.

– Međimurje se uvijek isticalo tražeći načine sudjelovanja u programima Državne geodetske uprave i bilo je predvodnik u tom poslu. Zato nisu izostali rezultati, a u ovom novom projektu sudjeluju i tvrtke iz Međimurja, što je dobro jer najbolje poznaju teren i sigurno ćemo tako postići rezultat kakvom težimo – rekao je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić i istaknuo da je ovaj postupak jedinstven jer se dolazi građanima na njihov prag urediti njihove nekretnine.

Župan Matija Posavec rekao je da je riječ o podacima koji predstavljaju osnovu za pokretanje investicija i provedbu kapitalnih, razvojnih i infrastrukturnih projekata. Otvaraju se nove mogućnosti za turistički i gospodarski zamah, dodao je.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Mjere za spas međimurskog konja, pasmina je ugrožena Potražnja Izdano već više od 1140 radnih dozvola Suradnja Razgovor i o mostu preko rijeke Mure