Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Radni sastanci

Za nove poslovne ideje tražit će se i pomoć EU

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
I predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, zajedno s predsjednikom Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Slavkom Prišćanom, sastao se sa županom  Markom Marušićem i govorio o razvoju nogometa u županiji

Protekli tjedan u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji protekao je u znaku važnih sastanaka. Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler sa suradnicima posjetio je županiju i sastao se sa zamjenicom župana Marijom  Jungić. Razgovaralo se o mogućnostima suradnje kroz razvojne programe Bjelovarsko-bilogorske županije te znatnijem korištenju EU fondova.

Ressler je u društvu zamjenice župana obišao bjelovarsku tvrtku Data Link koja je svojim programom razvoja i  proizvodnje profesionalne industrijske LED rasvjete u posljednjih desetak godina ostvarila iznimne uspjehe na tržištima diljem svijeta.

Vlasnici Data Linka zastupnika u EU parlamentu upoznali su s novim idejama i tehnologijama kojima se tvrtka u svom razvojnom programu već počela baviti, a koje u svom planu „zelenog“ razvoja podržava i EU. Europarlamentarac Karlo Ressler pohvalio je njihove ideje i nastojanja te ponudio pomoć u uspostavljanju potrebnih kontakata s tijelima EU.

U radnom posjetu boravio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, zajedno s dopredsjednikom HNS-a i predsjednikom Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Slavkom Prišćanom, koji su se sastali sa županom 
Markom Marušićem.

Razgovaralo se o razvoju nogometa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te raspoređivanju 1,1 milijun kuna koje je županijski Nogometni savez dobio od HNS-a. Župan Marko Marušić izrazio je zadovoljstvo ostvarenom suradnjom te naglasio da mu je cilj da se dobiveni novac rasporedi na području cijele županije, posebno vodeći računa o klubovima koji intenzivno rade s djecom i u svojim školama nogometa imaju više dobnih skupina.