Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA

Za obnovu daruvarske škole 7,1 milijun kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Sva djeca, bez obzira na to idu li u matične ili područne škole, imat će jednake uvjete rada

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sudjelovao je na završnoj konferenciji europskog projekta energetske obnove OŠ Vladimira Nazora – Područne škole Frankopanska i dvorane, projekta vrijednog 7,1 milijun kuna.

PRIHVAĆEN ŽUPANIJSKI PRORAČUN Bajs: Potpora oporbe je izostala, čak i za odluke vezane uz gradnju Opće bolnice

Jedna je to od većih investicija Bjelovarsko-bilogorske županije kojom se ova daruvarska škola temeljito obnavlja, a radovi uključuju postavljanje nove ovojnice, izolaciju stropa, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu krovišta, nove gromobranske instalacije i niz drugih radova. Kada obnova završi, Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva u radove koji ne ulaze u energetsku obnovu poput bojenja zidova, novog namještaja i slično, sve s ciljem da učenici, njih 274, i zaposlenici imaju standard 21. stoljeća.

– Školstvo može i treba biti prozor u budućnost. Bjelovarsko-bilogorska županija prije nekoliko je godina bila zadnja na ljestvici hrvatskih županija po ulaganjima u školstvo. Ovoga trenutka drugi smo u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo. Mi toliko ulažemo zato što je to potrebno, a ova škola jedna je od 44 koje su obuhvaćene energetskom obnovom. S time da mi, uz energetske obnove, radimo dogradnje i gradimo nove škole, a ukupno u školstvo bit će uloženo oko 250 milijuna kuna. Naše škole sada su među najmodernijima u Hrvatskoj. Sva su djeca jednaka i bez obzira na to idu li u područne ili matične škole svima želimo stvoriti podjednake uvjete rada – naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.