Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NAKON IZGRADNJE SPORTSKE DVORANE OBNOVLJENA JE I ŠKOLSKA ZGRADA

Za obnovu školske zgrade 3,2 milijuna kn

Foto: Međimurska županija
Uspješno smo priveli kraju i drugi ciklus provedbe energetskih obnova škola – rekao je župan Posavec

Međimurska županija još jednoj međimurskoj osnovnoj školi osigurala je bolje uvjete za rad. Zgrada Osnovne škole Draškovec, nakon izgradnje školske sportske dvorane i obnove krovišta, u potpunosti je obnovljena. Energetska obnova obuhvatila je rekonstrukciju kompletne vanjske ovojnice, stropa prema tavanu, poda u učionici, kosog krova te zamjenu stolarije. Ugradila se rampa za pristup osobama s invaliditetom te dva nova visokoefikasna kondenzacijska cirkulacijska uređaja ukupne snage 200 kW, spremnik potrošne tople vode volumena 300 litara i zamijenjena je kompletna opća rasvjeta na objektu novim LED svjetiljkama, rekao je Alen Višnjić, direktor Međimurske energetske agencije.

Boris Lukovnjak Obrtnička komora Međimurske županije Unatoč pandemiji diljem županije radi stotinjak novih obrta više nego u 2019.

Zahvalivši županu Međimurske županije Matiji Posavcu što i u ovim izazovnim vremenima nije stao s kapitalnim ulaganjima u školstvu, ravnateljica Margit Mirić izrazila je zahvalu što je Međimurska županija preuzela financiranje obnove krovišta škole, a prije dvije godine i obnovu sportske dvorane.

– Ovo naše malo Međimurje i u ovim izazovnim vremenima primjer je dobre prakse za Hrvatsku u kapitalnim ulaganjima, financiranju prijevoza i udžbenika – dodala je. Vrijednost projekta iznosila je 3,240.897 kuna, od čega su 2,558.529 kuna bespovratna sredstva, dok je ostatak osigurala Međimurska županija.

– Uspješno smo priveli kraju i drugi ciklus provedbe energetskih obnova škola – rekao je župan Posavec.