Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Obrtnička komora Međimurske županije

Unatoč pandemiji diljem županije radi stotinjak novih obrta više nego u 2019.

Boris Lukovnjak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Nagrada za životno djelo, statua "Obrtnik Međimurja", bit će uručena Franji Golubu, strojobravaru iz Gornje Dubrave

Obrtnička komora Međimurske županije obilježila je 26 godina rada na promicanju, zaštiti i branjenju interesa međimurskih obrtnika.

NA 500-TINJAK STRANICA Novi broj Hrvatskog kajkavskog kolendara

Bez svečane proslave

Zbog epidemiološke situacije i važećih preporuka i mjera odgođena je svečana proslava na kojoj su trebala biti dodijeljena najviša komorska priznanja pojedincima koji su svojim radom pridonijeli razvoju, promociji i časnom zvanju obrtnika. Nagrada za životno djelo, statua "Obrtnik Međimurja", bit će uručena Franji Golubu, strojobravaru iz Gornje Dubrave. Plaketu "Majstor godine" preuzet će Božidar Krušelj iz Preloga, Franjo Patafta iz Strahoninca i Željko Slaviček iz Preloga, dok će diplome biti dodijeljene Ines Gregorinčić iz Gornje Dubrave, Stjepanu Naranđi iz Preloga i Borisu Lukovnjaku iz Čakovca.

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak rekao je da je godina na izmaku bila vrlo izazovna i da je u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom uloženo mnogo napora kako bi se obrtnicima omogućio opstanak na tržištu, pravodobno prosljeđivale aktualne informacije i obranili njihoviinteresi. Unatoč pandemiji aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije na promociji obrtničkih zanimanja nisu stale, već su, kako ističu, pronađeni novi komunikacijski kanali. Provode se majstorski ispiti i ispiti o stručnoj osposobljenosti, kao i licenciranje za provođenje praktične nastave. Nastavlja se projekt stipendiranja učenika obrtničkih zanimanja, a provode se i cehovske aktivnosti. Predsjednik Lukovnjak ističe da ga najviše veseli činjenica da je u Međimurskoj županiji stotinjak novootvorenih obrta više u odnosu na isto razdoblje lani.

Traži se sklapanje razvojnog sporazuma za kvalitetnije povlačenje novca iz fondova EU Spremni projekti vrijedni dvije milijarde kuna, najveći je brza pruga Čakovec – Zagreb

Župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitke dobitnicima najviših priznanja koji su svojim radom pridonijeli razvoju, promociji i časnom zvanju obrtnika.

Podrška Županije

– U izuzetno izazovnoj godini veseli činjenica da je u županiji stotinjak novootvorenih obrta više u odnosu na isto razdoblje lani. Suradnja Međimurske županije i naše Obrtničke komore odvija se u projektima sufinanciranja deficitarnih zanimanja, sufinanciranja nastupa na gospodarskim i obrtničkim sajmovima u zemlji i inozemstvu te podrškom drugim projektima – dodao je župan Posavec.