Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Ulaganja

Za obranu od Bednje i Plitvice 120 milijuna kuna

Uskoro stižu nasipi
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Većina novca, 85 posto, ći će iz fondova Europske unije, dok će ostatak osigurati Hrvatske vode, najavio je saborski zastupnik Anđelko Stričak (HDZ)

Za obranu od poplava uz Bednju i Plitvice na području Varaždinske županije do kraja 2021. godine uložit će se oko 120 milijuna kuna, a 85 posto novca stići će iz fondova Europske unije, dok će ostatak osigurati Hrvatske vode, najavio je saborski zastupnik Anđelko Stričak (HDZ) nakon obilaska područja koje je 2012. bilo poplavljeno.

- Već sad smo osigurali 85 posto sredstava za izradu potrebne projektne dokumentacije iz europskih fondova. Slično će biti i prilikom izgradnje. To znači da ni županija, niti općine i gradovi neće morati izdvojiti novac za rješavanje ovog velikog problema lokalnog stanovništva i gospodarstva - istaknuo je direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić.

Izrađena je studija izvedivosti, a uskoro će biti završena i studija utjecaja na okoliš za izgradnju četiri retencije i dviju dionica nasipa dugih deset kilometara.

Izlila se Bednja Sve službe na nogama Uslijed ekstremnih kiša izlila se Bednja, voda došla do kućnih pragova