Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NASTAVAK ULAGANJA U OBNOVU

Za obrazovanje 240 milijuna kuna

Foto: Međimurska županija
Općina ulaže u izgradnju i uređenje sportskih terena oko škole. Uredit će se atletska staza, odbojkaško i košarkaško igralište

U Osnovnoj školi Podturen počeo je projekt energetske obnove zgrade. Izvođač je tvrtka Markov-trade. Projekt je vrijedan oko 3,2 milijuna kuna, od čega će se 60 posto financirati nepovratnim sredstvima iz fondova EU, a ostalih 40 posto iz županijskog proračuna. Direktor MENEA-e Alen Višnjić kaže da će škola iz energetskog razreda C prijeći u razred B sa znatno manjom potrošnjom toplinske energije.

Župan prvašićima poželio sretan početak škole Bolji uvjeti za učenike i nastavnike

– Škola je u proteklih 15 godina doživjela transformaciju te su izgradnjom školske sportske dvorane stvoreni uvjeti za jednosmjensku nastavu i suvremene oblike rada – rekla je ravnateljica Marijana Cerovec.

Općina ulaže u izgradnju i uređenje sportskih terena oko škole. Uredit će se atletska staza, odbojkaško i košarkaško igralište.

Škola Nikole Andrića nije obnovljena od 1991. godine i opasna je za djecu i nastavnike IZABRAN IZVOĐAČ RADOVA Stečeni uvjeti za početak obnove OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, koja nije obnovljena od 1991.

– Obnova OŠ Podturen dio je brojnih ulaganja u kvalitetnije obrazovanje čime uspješno koristimo fondove EU, ali i osiguravamo bolji standard u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju te ostalim obrazovnim institucijama. Rezultat svega toga je više od 240 milijuna investicija u obrazovanje u županiji samo u području kapitalnih ulaganja u znanstvenoistraživačke centre, učeničke domove, obnovu škola i izgradnju novih dvorana – rekao je župan Matija Posavec.