Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Župan prvašićima poželio sretan početak škole

Bolji uvjeti za učenike i nastavnike

Foto: Zvonimir Penić
Obnovili smo 11 škola, što je investicija vrijedna oko 35 milijuna kuna. Želimo da naši učenici imaju zadovoljavajuće uvjete školovanja, a djelatnici zadovoljavajuće uvjete rada. Smatram da je kvaliteta obrazovanja u našim školama na visokoj razini, kazao je župan Marušić

Prvog dana nastave župan Danijel Marušić, njegov zamjenik Damir Mirković i pročelnica za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović, slijedeći praksu prijašnjih godina, obišli su neke od osnovnih škola Brodsko-posavske županije kako bi prvašićima i njihovim roditeljima poželjeli uspješan početak školske godine. Ove godine posjetili su škole “Viktora Cara Emina” u Donjim Andrijevcima, “Ljudevita Gaja” u Novoj Gradiški i “Matije Antuna Reljkovića” u Davoru te su, u sklopu akcije Radio Slavonije čiji je pokrovitelj i Brodsko-posavska županija, prigodno darivali prvašiće.

Predstavljen pilot-projekt Svjetska banka predlaže osnivanje zajedničkog Centra za stipendiranje studenata u Slavoniji

Bila je to prigoda za upoznavanje sa stanjem školskih zgrada prije završetka planirane energetske obnove koju Brodsko-posavska županija već godinama intenzivno provodi. Naime, županiji je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. prihvaćeno sufinanciranje energetske obnove zgrada sedam školskih ustanova. U trećoj fazi ovog projekta obnavljat će se sedam škola, a ukupna vrijednost radova je 39,5 milijuna kuna, od čega su oko 23 milijuna kuna bespovratna sredstva.

– U proteklom periodu obnovili smo 11 škola, što je investicija vrijedna oko 35 milijuna kuna. Želimo da naši učenici imaju zadovoljavajuće uvjete školovanja, a djelatnici zadovoljavajuće uvjete rada. Smatram da je kvaliteta obrazovanja u našim školama na visokoj razini – kazao je župan Marušić.

Gradnja i obnova u mjestima do 2000 stanovnika Potpisani ugovori za razvoj manjih ruralnih sredina

Zamjenik Mirković naglasio je da negativan trend odlaska ljudi ne smije biti razlog da Županija ne ulaže u škole čiji je osnivač.

– Djeca su u fokusu. Sve što činimo – činimo zbog njih. Vjerujemo i nadamo se da će se i ovi koji su otišli za koju godinu vratiti i da će trendovi odlaska stati – kazao je Mirković.

U Brodsko-posavskoj županiji ove je godine u osnovne škole upisano 11.303 učenika, što je 400-tinjak manje nego lani.