Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Revitaliziran park u Centru znanja Međimurske županije u sklopu projekta Eco Bridge

Za oporavak prirodnih staništa ptica u pograničnom području

1/4
Foto: Međimurska županija
– Projekt Eco Bridge jedan je od najvažnijih projekata posljednjih 30 godina, jer brine o stabilnosti ekosustava, okoliša te staništa posebnih vrsta ptica – kaže Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode

Na istoku Čakovca otvoren je novi park s uređenim stazama, urbanom parkovnom opremom, pametnim klupama, novom javnom rasvjetom i amfiteatrom od drvnih trupaca. Park u Centru znanja Međimurske županije revitaliziran je u sklopu projekta Eco Bridge, čija je vrijednost 442.840 eura, od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima EU, dok je ostalo osigurala Međimurska županija. Ideja za prijavu projekta na natječaj stigla je iz Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e. 

– Ideja projekta utemeljena je na činjenici da Hrvatska i Mađarska dijele prirodne resurse u pograničnom području te su povezane rijekama Murom i Dravom. Projekt Eco Bridge jedan je od najvažnijih projekata u Međimurju posljednjih 30 godina jer smo njime dotaknuli izrazito važne teme za našu županiju. Fokus je na pitanjima koja se tiču stabilnosti lokalnih ekosustava, okoliša te staništa domaćih posebnih vrsta ptica – rekao je ravnatelj Javne ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda Siniša Golub, naglasivši da je jedan od glavnih ciljeva projekta poboljšanje prirodnih staništa ptica u pograničnom području.

Međimurska županija partner je u provedbi projekta, dok je vodeći partner Grad Čakovec, a ostali partneri na projektu su Međimurska priroda, Grad Letenye i Park prirode Balaton.

– U planu nam je daljnja revitalizacija zgrada, želimo dovesti još veći broj poduzetnika, no ne želimo da se izgubi spoj s prirodom, stoga ćemo uz Poslovni park Međimurje sagraditi još jedan veći park – najavio je župan Matija Posavec.