Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
NAJVAŽNIJE POSTIGNUĆE

Za poboljšanje uvjeta života 1,28 milijardi kuna

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Iduće godine radi se Centar kompetencija u lađarskoj i projekt "Simet"

Održan je tradicionalni predblagdanski prijam u organizaciji Sisačko-moslavačke županije. S predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić te svojim zamjenicima Ivanom Celjakom i Romanom Rosavcem, u ulozi domaćina, sve ih je pozdravio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Za poljoprivredu 250.000 kuna Pomoć za promidžbu i nastup na sajmovima

Osvrćući se na godinu koja je na izmaku, kao najvažnije postignuće istaknuo je milijardu i 28 milijuna kuna koje, za niz projekata, županijska Razvojna agencija SIMORA povlači iz različitih fondova Europske unije i ministarstava.

– Upravo je to iznos svih onih projekata koje su pripremile naša županijska Razvojna agencija SIMORA i Županija kako bismo poboljšali kvalitetu života u ovoj županiji, kako bismo omogućili mladima opstanak i rad, usavršavanje i učenje i sve ono što je potrebno upravo da ovu prekrasnu, prelijepu zemlju možemo ostaviti za budućnost, za naše mlade – rekao je župan Ivo Žinić izdvojivši neke od najvažnijih projekata.

U Kutini stvaraju preduvjete za investicije Popunjava se Poslovna zona III – grade se nove proizvodne hale i radionice, a zemljište Grad dao po povlaštenim cijenama

– Gradnja nove bolnice, odnosno projekt Središnjeg paviljona u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ vrijednosti 170 milijuna kuna. Nadalje, Stari grad Zrin, Gvozdansko – projekt „Baština Zrinskih-budućnost Banovine“ koji pripremamo i koje će se uskoro početi graditi i obnavljati. Tu je i naš projekt PISMO Novska – „Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije“, po kojem smo prepoznati i izvan naše domovine – rekao je župan istaknuvši i budući regionalni Centar kompetencija u bivšoj vojarni u Lađarskoj ulici u Sisku te projekt „Simet“ vrijedan 40 milijuna kuna