Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Božićni ukrasi

Za pola sata rasprodane sve rukotvorine korisnika sisačkog Doma za starije i nemoćne

Dom za starije Sisak izložba
1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sav novac koji je prikupljen od prodaje utrošit će se za kupnju novog potrošnog materijala kako bi bili spremni za novu izložbu uoči Uskrsa

Za nepunih pola sata rasprodane su sve rukotvorine koje su napravili korisnici sisačkog Doma za starije i nemoćne te tamošnjeg Dnevnog boravka. Bilo je tu magneta, malih božićnih drvaca, anđela od različitih materijala, svijeća, lutkica, adventskih vijenaca, ali i ukrasnih vješalica te drugih ukrasa. A cijena je bila prava sitnica – od pet kuna pa nadalje.

- Radimo rukotvorine cijelu godinu pomalo uz pjesmu i druženje. Svega pomalo radimo, recimo ove vješalice se najprije bruse, pa se farbaju, pa se suše i sve to fino napravimo - govori nam Ivanka Hrgarek, korisnica Dnevnog boravka u sklopu sisačkog Doma za starije. 

- Jako nam je lijepo u ovom dnevnom boravku, družimo se, pjevamo, radimo, idemo na izlete i vježbamo. Vrijeme se jako ugodno provede - ističe Ivanka.

Pedesetak je korisnika Dnevnog boravka dok sam Dom za starije i nemoćne u Sisku ima 240 korisnika. I oni su svoje proizvode izložili na tradicionalnoj promotivno-prodajnoj izložbi.

- S ovim rukotvorinama se zanimamo malo, sviđa nam se druženje. Trebalo je osam dana da se naštrika za ovaj sajam. Ima nas više, pa svatko nešto malo napravi - govori nam Ana Varga, koja je u Domu za starije i nemoćne već sedam godina. 

Prihod od onoga što su prodali utrošit će za kupnju novog potrošnog materijala, tako da se ima što raditi do Uskrsa kada je sljedeća prodajna izložba.