Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Za pomoć starim osobama na Žumberku, Pisarovini i Pokupskom 350.000 kuna

Župan Stjepan Kožić s izraelcima
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Za provođenje programa na Žumberku u ovoj godini predviđeno je 190.000 kuna, a po 80.000 kuna u Pisarovini i Pokupskom

Zagrebačka županija nastavlja sufinancirati program „Pomoć u kući“ starijim i nemoćnim osobama na području općina Žumberak, Pisarovina i Pokupsko, za što je u ovoj godini osigurala 350.000 kuna, priopćeno je iz Županije.

subotica Obilježen dan oš “matija gubec” Županijska delegacija posjetila Suboticu i Tavankut

Svrha programa „Pomoć u kući“ je poboljšanje kvalitete i uvjeta života starijih i nemoćnih osoba u njihovim domaćinstvima te prevencija njihove institucionalizacije. Program, uz ostalo, obuhvaća nabavu i dostavu hrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starijih osoba koje žive u staračkim, odnosno samačkim domaćinstvima.

Od ukupno 350.000 kuna koje su planirane za 2019. godinu, 190.000 kuna je predviđeno za provođenje programa na Žumberku, a po 80.000 kuna u Pisarovini i Pokupskom.

U obnovu škole u Lupoglavu od 2013. do 2018. uloženo je gotovo 4,5 milijuna kuna Župan Stjepan Kožić posjetio područnu školu u Lupoglavu U obnovljenoj školi đacima na raspolaganju i pametna ploča

- Žumberak, Pokupsko i Pisarovina područja su posebne državne skrbi, no o njima značajno skrbi i Zagrebačka županija, i kroz brojne infrastrukturne projekte i kroz socijalne programe. Program 'Pomoć u kući' Županija je u početku sufinancirala sa 150 kuna mjesečno po korisniku, a od prošle godine taj smo iznos povećali na 250 kuna. Dom je najprirodnije okruženje za život, a na ovaj način želimo omogućiti što većem broju naših stanovnika da ostanu u svom domu što je dulje moguće - rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Oprema Zagrebačka županija donira Zagrebu Donacija 300.000 kn za opremu bolnica i poliklinika