Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
osječko-baranjska županija

Za primarnu zdravstvenu zaštitu više od 23 milijuna kuna

Ivan Anušić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Radovi se ne odnose samo na spomenute domove zdravlja, nego i na njima pripadajuće ambulante

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je u ponedjeljak s predstavnicima izvođača radova ugovore o početku infrastrukturnih radova na domovima zdravlja u Belome Manastiru, Đakovu i Donjem Miholjcu, što je nastavak projekta Dostupnije  primarne  zdravstvene zaštite na području županije, vrijednog više od 23 milijuna kuna.

"To je projekt Europske unije vrijedan 23,8 milijuna kuna, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sufinancira 2,4 milijuna, županija sudjeluje s 1,4 milijuna kuna, a ostatak dolazi iz EU fondova. Ovi ugovori su isključivo vezani za građevinske radove – rekonstrukciju i obnovu tih domova zdravlja”, rekao je Anušić.

15. sjednica Županijske skupštine 15. sjednica Županijske skupštine 'Zaštita prirode je moguća i uz razvoj gospodarstva'

Po njegovim riječima, za radove na Domu zdravlja u Đakovu predviđeno je 3,2 milijuna kuna, za Dom zdravlja u Donjem Miholjcu 540 tisuća kuna, a u Belome Manastiru 134 tisuće. Dodao je kako će za domove zdravlja u Našicama i Osijeku biti ponovljen postupak javne nabave, nakon čega će se potpisati ugovori o obnovi i tih dvaju objekata.

Kako je objasnila pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i EU fondove Nataša Tramišak, radovi se ne odnose samo na spomenute domove zdravlja, nego i na njima pripadajuće ambulante.

"Rok za izvođenje radova za koje smo danas potpisali ugovore je deset mjeseci. Osim infrastrukturnih radova na tih pet domova zdravlja, koji su procijenjeni na osam milijuna kuna, još 13,8 milijuna kuna bit će potrošeno za nabavu medicinsko-tehničke opreme”, rekla je Tramišak.

Atletska staza u Našicama moderno i opremljeno igralište za sportaše i rekreativce Prva atletska staza duga 209 metara uskoro otvara svoja vrata