Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI DVORANE U SVETOJ MARIJI

Za prvu fazu radova četiri milijuna kuna

Foto: Međimurska županija
Županija je pokrenula inicijativu i za projekt energetske obnove školske zgrade koja će uslijediti nakon izgradnje dvorane

U Svetoj Mariji potpisan je ugovor o izvođenju radova na gradnji sportske dvorane osnovne škole. Ugovor su potpisali župan Matija Posavec i Igor Tekeli iz tvrtke Tekeli Projekt Inženjering, koja je postupkom javne nabave odabrana za izvođača radova.

Otvoren Muzej nematerijalne baštine u Starom gradu Čakovec "Riznica Međimurja" novi je veliki hrvatski turistički adut

Početkom 2019. godine Općina i Županija pokrenule su izmjenu glavnog projekta za izgradnju sportske dvorane, a župan Posavec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek u ožujku su potpisali sporazum o fnanciranju prve faze gradnje sportske dvorane OŠ Sveta Marija.

Gradnja dvorane odvijat će se u dvije faze. Uz sportsku dvoranu koju će moći koristiti učenici i brojne udruge s područja općine, izgradit će se i dvije učionice za razrednu nastavu. Vrijednost prve faze radova izgradnje sportske dvorane je 4,011.144 kuna s PDV-om, od čega će Općina Sveta Marija izdvojiti dva milijuna kuna, a nešto više od dva milijuna kuna osigurala je u svom proračunu Međimurska županija.

U drugoj fazi uredit će se i opremiti dvorana, a ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 11 milijuna kuna. Međimurska županija pokrenula je inicijativu i za projekt energetske obnove školske zgrade koja će uslijediti nakon gradnje dvorane.

Potpisivanju ugovora i obilasku temelja dvorane nazočili su i direktor MIN – Međimurje, investicije, nekretnine Ivan Vinković, pročelnica UO-a za poslove župana Anita Strniščak i predsjednik Općinskog vijeća Sveta Marija Dražen Šulj.