Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Prekvalifikacija

Za računalne operatere obučilo se 15 nezaposlenih

računala
Foto: Filip Kos/PIXSELL/ilustracija
Osječko-baranjska županija, istaknuo je župan Ivan Anušić, nastavit će financijski pomagati prekvalifikacije dugotrajno nezaposlenih građana, u skladu s potrebama tržišta rada

Ukupno petnaest nezaposlenih osoba s područja Osječko-baranjske županije primilo je ECDL diplome koje su im, ujedno, upisane u e-radnu knjižicu kao nova kvalifikacija. S novostečenim znanjem računalnih operatera kao deficitarnog zanimanja, otvara im se veća mogućnost zaposlenja.

Projektom će se osigurati 196.175 obroka za 1275 korisnika projekta iz 6 OŠ s područja Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarske županije projekt 'vrijeme užine iii.' Školski obroci djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Osječko-baranjska županija, istaknuo je župan Ivan Anušić, nastavit će financijski pomagati prekvalifikacije dugotrajno nezaposlenih građana, u skladu s potrebama tržišta rada.

Ohrabruje podatak iz područnog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji govori da više od 60 posto prekvalificiranih osoba, nakon završetka programa novog zanimanja, ubrzo pronađe posao.

Stopa nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji pada, navodi župan Anušić, “a provođenje projekata prekvalifikacije nezaposlenih zasigurno tome i doprinosi”.

Započinje novi projekt kojim se želi pomoći gospodarstvu Županija će subvencionirati kamatu poduzetnicima i obrtnicima