Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradu Slatini odobrena europska sredstva

Za razvoj infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Turbina 2 stiže 9,77 milijuna kuna

Slatina
Foto: Grad Slatina
Projekt obuhvaća gradnju prometnica istočno i zapadno od središnje ceste u zoni. Postavit će se i nogostupi i javna rasvjeta te će se javna površina uz cestu krajobrazno urediti visokim i niskim zelenilom

Za razvoj infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Turbina 2 u gradu Slatini trebalo bi stići 9,77 milijuna kuna iz Europske unije. Naime, u postupku dodjele bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija - KK.03.1.2.03. "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona", slatinski gradski projekt "Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini" prošao je završnu provjeru prihvatljivosti projekta i aktivnosti, izdataka te ocjena kvalitete kod Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Slatina Veliki jubilej Proslava 100. rođendana NK Slatina

Gradnja cesta

Od predloženih 15,912 milijuna kuna ukupne vrijednosti investicije, utvrđeno je da prihvatljivi troškovi iznose 15,55 milijuna kuna, a odobreni iznos sufinanciranja iznosi 62,84 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalni iznos bespovratne potpore iznosi 9,772 milijuna kuna.

Uskoro se očekuje dobivanje Odluke o financiranju od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Slatina Udruga Ličana Članove Vile Velebita primio gradonačelnik

Projekt obuhvaća gradnju prometnica istočno i zapadno od postojeće središnje ceste, ukupne duljine 1375 metara. Također će se postaviti nogostupi i javna rasvjeta te će se javna površina uz cestu krajobrazno urediti visokim i niskim zelenilom.

Nova radna mjesta

Dodjelom navedenih sredstava EU potiče se, ističu u slatinskoj Gradskoj upravi, potpuno komunalno uređenje poduzetničke zone radi stvaranja uvjeta za razvoj poduzetničkih investicija i otvaranja novih radnih mjesta na području grada Slatine.

Izglasavanje proračuna za 2019. i projekcija proračuna za 2020. i 2021. bila je najzanimljivija točka od njih ukupno 29 na 14. sjednici Vijeća Gradski vijećnici izglasali proračun za 2019. godinu Rekordni proračun Slatine od gotovo 117 milijuna kuna Slatina Poboljšanje života djece Povelja za Naj-akciju 2018. u rukama gradonačelnika